KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Poraz Rudara u Visokom

20.02.2019. - U četvrtom kontrolom meču Zeleno-crni poraženi od visočke Bosne pogotkom Šehića iz 28.minute

Komšijski dvoboj poslužio je trenerima Ivi Ištuku(Bosna) i Fadilu Hodžiću(Rudar) da provjere formu igrača i definiraju postave s kojima će startovati u nastavku prvenstva.U ekipi Bosne nastupilo je šest novajlija, koji su u zimskom prelaznom roku angažirani kao pojačanja i sudeći po igri koju su pružili ,trener Ištuk može biti zadovoljan. Istina,više su se orjentisali na odbranu i kontre, dok su igrači Rudara imali veći posjed lopte, ali bez konkretnih prilika i realizacije. Bosna je do pobjede došla golom Šehića, koji je iskoristio nesporazum golmana Bekana i beka Foče i loptu poslao u praznu mrežu. Igrači Rudara nisu uspjeli realizovati svoje prilike i rezultat se nije mijenjao do kraja susreta.I dok su u prethodna tri kontrolna meča bili izuzetno učinkoviti i postigli čak devet golova,od čega dva najjačem protivnik, ekipi Sarajeva, ovaj put napadači Rudara su potpuno zatajili.

I pored poraza, štoper Rudara Omer Musić nije nezadovoljan jer je njegova ekipa više od 70% imala posjed lopte i nije dozvolila protivniku da stvori ni jednu šansu!

-Imali smo potpunu kontrolu igre, po meni, odigrali dosta dobro.Gol smo primili iz individulne greške,a svoje prilike nismo uspjeli realizovati. Možda je i umor učinio svoje,jednostavno nismo bili prema naprijed agresivni i efikasni.Izgubili smo,ali nismo razočarali jer smo imali terensku inicijativu tokom cijele utakmice i pokazali zavidnu fizičku spremnost, što će doći do izražaja u prvenstvenim susretima, kazao je pouzdani štoper Omer Musić.

U subotu Zeleno-crni imaju posljednji ogledni meč u Sarajevu protiv drugoligaške ekipe Bosne Union (bivša Bosna Sema).

Bosna-Rudar 1:0

Stadion Luke u Visokom.Pomoćni teren s plastičnom podlogom.Gledalaca 150.
Strijelac:1:0 Šehić(28).

NK BOSNA: (Visoko): Suljić, Čomaga, Tutundžić, Džafić, Jusić, Čiva, Pandžić, Šehić, Bešić, Muharemović, Cibra.Trener:Ivo Ištuk.
FK RUDAR: Amir Bekan(Alija Jamaković),Muris Filan(Malik Gačić), Admir Fočo, Omer Musić (Fadil Čizmić), Adis Goralija, Denis Cana, Belmin Kobilica(Amel Neimarlija), Adnan Hrelja, Mirza Šubo (Bajro Spahić), Fahrudin Kovač,Mustafa Mušija (Mirza Kovač). Trener:Fadil Hodžić.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u