KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Poraz Rudara u Stobreču

22.02.2017. - U drugoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Makarskoj, Zeleno-crni poraženi u splitskom predgrađu Stobreču od momčadi Primorca sa 2:0

rudar_lucko

Nakon remija protiv drugoligaša Lučkog iz Zageba(0:0), nogometaši Rudara su gostovali u Stobreču i pretrpjeli poraz od domaće momčadi Primorca, člana Treće lige Hrvatske.

U prvom poluvremenu Rudar je igrao u sastavu: Nikolić, Đuđo, Delić, Čizmić, Alić, Topalović, Kobilica, Aničić, Kulović, Spahić i Hajdarović, koji je pružio dobru igru i bio bolji protivnik. Nažalost, baš kao i protiv Lučkog, zatajila je realizacija. Napadači su se pošteno obrukali jer su promašili tri zicera, a udarce Belmina Kobilice i Aldina Hajdarevića zaustavila prečka. U nastavku utakmice u igru su ušli Hrustanović, Zukić, Dizdarić, Prutina, Vehab, Neimarlija, Bajramović i Marijanović što se osjetilo na igri i konačnom rezultatu. Domaći su s dva pogotka riješili utakmicu u svoju korist.

U subotu će Zeleno-crni u Makarskoj snage odmjeriti protiv domaće ekipe Zmaja i to bi trebala biti generalka uoči nastavka proljetnog dijela prvenstva.

Inače, pripreme u Makarskoj se odvijaju po planu.Pored svakodnevnih treninga, bit će odigrane tri planirane utakmice i stručni štab će pokušati da uigra ekipu, premda se već sad može konstatirati da plan i program priprema nije realiziran kako je to zamislio trener Beganović i da igrači na startu neće biti u željenoj formi.

Ipak, mjesta pesimizmu nema, jer postojeći igrački kadar ima kvalitet da ostvari zacrtani cilj.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u