KakanjLive | Četvrtak, 04.03.2021. godine

Poraz Rudara u Goraždu

02.11.2019. - Iako su od 33.minute igrali s igračem manje, domaći su uspjeli savladati Zeleno-crne, koji osim pogotka Tarika Zukića nisu uspjeli stići do izjednačenja

005
I sa trećeg uzastopnog gostovanja (Konjic, Čapljina, Goražde) igrači Rudara se vraćaju pognute glave. Poslije sjajne igre i velikog trijumfa protiv Olimpika očekivalo se da će Zeleno-crni stića bar do jednog boda i prekinuti ovaj neugodni gostujući niz.Nažalost, to se nije desilo jer su domaći iskoristili dvije greške neoprezne Rudareve odbrane i preko Damira Hrelje(25.) i Denisa Žerića(38) postigla dva gola i na odmor otišli s značajnom prednošću. Čak su drugi pogodak postigli s igračem manje jer je sudija Kazlagić u 33.minuti zbog dva žuta kartona isključio mladog Ahmeda Hasanovića.

Zeleno-crni su na otvaranju drugog dijela utakmice preko rezerviste Tarika Zukića(55.minuta) uspjeli smanjti vodstvo domaćih i krenuti po izjednačenje.Svi pokušaji ostali su bezuspješni jer je odbrana Goražda djelovala sigurno i golman Čulov skoro da nije imao prilike da se istakne. Bili su to neorganizovani napadi, bez ideje i prave prilike i domaći su na kraju zasluženo slavili i s nova tri boda preuzeli drugu poziciju od Rudara.

Bez obzira što su bili oslabljeni neigranjem štopera Adisa Goralije,sve boljeg napadača Adnana Hrelje i mladog Eldara Sivca, opravdanja za slabu igru i poraz - nema, pogotovo što su,kao rijetko kada na gostovanju, imali objektivno suđenje od strane Mirze Kazlagića.

-Sami smo krivi za poraz. Greške odbrane skupo su nas koštale.Domaći su drugo poluvrijeme igrali klasični bunker koji nažalost nismo uspjeli probiti i ozbiljnije zaprijetiti,izjvaio je po završetku susreta trener Rudara Bećir Mehanović.

Goražde – Rudar 2:1

Gradski stadion“Midhar Drljević“ u Goraždu. Gledalaca 250. Glavni sudija Mirza Kazlagić iz Cazina. Pomoćni suci: Edin Zjakić(Bihać) i Hasan Nanić(Bužim). Četvrti sudija: Dragan Stojić(Mostar). Posmatrač suđenja Ahmet Ibranović iz Gradačca. Delegat utakmice Muhamed Hazbašić iz Fojnice.
Strijelci:1:0 Damir Hrelja(25), 2:0 Denis Žerić(38), 2:1 Tarik Zukić(55).
Žuti kartoni:Dučić, Danilović, Dizdarić, H.Oković, Čulov i Poričanin(Goražde), Bekan, Cana, F.Kovač i Zukić(Rudar).
CRVENI KARTON: Ahmed Hasanović ( Goražde u 33.minuti zbog dva žuta kartona)

FK GORAŽDE: Nejir Čulov, Blaško Guzijan(od 64.Haris Oković), Eldin Dučić, Benjamin Dizdarić(od 80.Nedim Kurtović), Dženis Huseinspahić, Ahmed Hasanović, Damir Hrelja, Muamer Adžem, Nikola Danilović, Denis Žerić(od 62.Mladen Đoković), Igor Mirković. Trener: Gordan Mastilo.
FK RUDAR: Amir Bekan, Alija Čulov(od 83.Damir Bečak), Gabrijel Popović, Omer Musić, Ermin Ajanović(od 46.Tarik Zukić), Faruk Gačan, Denis Cana, Belmin Kobilica, Adi Bešić, Fahrudin Kovač, Mirza Kovač. Trener:Bećir Mehanović.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u