KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Poraz Rudara u Bihaću

14.05.2016. - Jedinstvo je bez većih teškoća porazilo desetkovanu ekipu Rudara i osvojilo važne bodove u borbi za opstanak

rudartekst

Trener Rudara Mirnes Buza iz raznoraznih razloga nije koristio usluge već broja prvotimaca i Jedinstvu je suprostavio kombinirani tim u kojem je nastupio i junior Nedim Zaimović, kojem je ovo bio debi u prvom timu. Jedinstvo je iskoristilo oslabljenost Rudarevog sastava i bez većih teškoća došlo do važnih bodova u borbi za opstanak.

Domaći su već u ranom otvaranju došli u vodstvo golom Milenkovića, a do odmora su preko Delića udvostručili prednost i već tad je bilo jasno da će „Zeleno-crni“ teren pod Borićima napustiti poraženi.U 51.minuti Sanel Alić nespretno reagira i postiže autogol što je bio uvod u katastrofu.Kada je prvi strijelac Jedinstva Halid Delić u 65.minuti po četvrti put zatresao mrežu Bojana Jovića,igrači Rudara su bili pred najtežim ovosezonskim porazom. Ipak, do toga nije došlo jer su u zadnjih dvadesetak minuta domaći znatno popustili i Emir Bajramović i Idriz Džafić uspjeli su postići dva gola i ublažiti poraz.

Ovim porazom Rudar je došao u težak položaj i u preostala četiri kola mora osvojiti najmanje sedam bodova ukoliko želi sačuvati prvoligaški status jer osim ranije otpisanih Sloge, Podgrmeča i Branitelja, svi ostali kandidati za ispadanje imaju podjednake šanse za opstanak i četvrti putnik u Drugu ligu neće se znati do posljednjeg kola.

JEDINSTVO-RUDAR 4:2

Stadion Pod Borićima u Bihaću. Gledalaca 400.Sudija:Admir Musić.Pomoćnici;Emir Zahiragić i Edis Šesto(svi iz Sarajeva).Delegat:Dalibor Šantić(Busovača).Posmatrač suđenja Semir Kaplan(Stolac).
Strijelci:1:0 Milenković(7), 2:0 Delić(32)), 3:0 Alić(ag.51), 4:0 Delić(65), 4:1 Bajramović(68), 4:2 Džafić(79).
Žuti kartoni:Šiljeg(Jedinstvo), Jović(Rudar)

JEDINSTVO: A.Abdihodžić, Šehić (od 46.Remić), Šiljeg, Burnić, Mujagić, Topić(od 53.Samardžić), Milenković(od 56.Mihić)), J.Abdihodžić, Hodžić,Nuhspahić,Delić.Trener:Irfan Demirović.
RUDAR: Jović, Sarvan, Delić (od 42.Đuđo), Alić, Durmić (od 70.Topalović), Smolo,Huseinspahić, Zaimović(od 68.Čehajić), Džafić, Bajramović, Neimarlija. Trener:Mirnes Buza.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u