KakanjLive | Nedjelja, 28.02.2021. godine

Poraz Rudara protiv Sarajeva

27.01.2020. - U prijateljskoj utakmici, koja je u teškim uslovima odigrana na terenu s plastičnom podlogom u Kamp centru „Butmir“, fudbaleri Sarajeva porazili ekipu Rudara sa 3:0

sarajevo
Nakon samo pet odrađenih treninga, Zeleno-crni su odigrali prvi kontrolni meč protiv daleko spremnije ekipe Sarajeva. Početak utakmice bio je zanimljiv jer su u prvih 15-tak minuta oba tima imala prilike za postizanje golova. Rudar je prvo zaprijetio preko Adnana Hrelje(3),a zatim Hadžića(17), a Sarajlije su uzvratile udarcima Cruza(6) i Rahmanovića(18).U 20.minuti Sarajevo stiže do vodstva.Na asistenciju Milanovića pogodio je Amar Rahmanović.Priliku za izjednačenje imao je Faruk Gačan, ali su domaći s gol –crte izbili loptu i na odmor otišli s golom prednosti.

U drugom poluvremenu oba trenera šansu su pružili svim kandidatima.Marinović je izveo potpuno novi tim,s izuzetkom Salčina, dok je Mehanović od 46.minute priliku dao mladom golmanu Dediću,a zatim kasnije štoperima Gavriću, Imamoviću i Kozli,te kako je vrijeme odmicalo i preostalim igračima s rezervne klupe.
Sarajevo je u drugom poluvremenu pružilo veoma kvalitetnu partiju. Samo što je počeo drugi dio Velkoski na asistenciju Tatara sa ivice šesnaesterca matira Dedića i povisuje na 2:0.
Nastavili su izabranici Vinka Marinovića da dominiraju. Tatar je u 57. minuti pogadio prečku, a deset minuta kasnije Faruk Gačan je zatresao vlastitu mrežu za konačnih 3:0.

I pored uvjerljivog poraza, trener Rudara Bećir Mehanović nije bio nezadovoljan poslije prvog kontrolnog meča.

-U prvom dijelu pružili smo jak otpor, čak imali nekoliko opasnih i izglednih prilika,ali je izostala realizacija. Kroz pas igru smo dolazili do prilika i zaista je šteta što nismo postigli bar jedan gol. U drugom poluvremenu nismo mogli parirati jačem i spremnijem timu Sarajeva, koje je našim greškama postiglo još dva gola. Ova utakmica je dobro došla jer smo isprobali sve kandidate izuzev Kenana Dervišagića,koji nam je došao na posudbu iz Sarajeva,kazao je u izjavi za naš portal trener Rudara Bećir Mehanović.

Drugu kontrolnu utakmici Rudar će odigrati narednog ponedjeljka protiv Travnika u Visokom.

FK Sarajevo - FK Rudar Kakanj 3:0

FK SARAJEVO: Kovačević, Hodžić, Kurdić, Lazić, Stanojević, Gavrić, Salčin, Rahmanović, Cruz, Milanović i Ahmetović. Drugo poluvrijeme su igrali: Dizdarević, Salčin, Šerbečić, Dupovac, Šabanović, Đokanovic, Oremuš, Velkoski, Mustedanagić, Handžić, Tatar.

FK RUDAR: Amir Bekan (od 46. Deni Dedić), Faruk Gačan (Denis Gavrić), OmerMusić (Adi Imamović), Adis Goralija (Hamza Kozlo) Eldar Sivac (Damir Bečak), FarukJusić, (Gabrijel Popović), Denis Cana(Alija Čulov), Belmin Kobilica (Malik Gačić), Adnan Hrelja (Belmin Čehajić), Nermin Hadžić (Salahudin Selimović), Tarik Zukić (Adi Bešić).

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u