KakanjLive | Četvrtak, 04.03.2021. godine

Poraz Mladosti u Bijeljini

27.02.2016. - Igrači Radnika opravdali su ulogu favorita i zasluženo s uvjerljivih 3:0 porazili ekipu Mladosti

mladostpredmakarsku
Baš kao i na premijernom nastupu u Premijer ligi, kada su na gostovanju poraženi od Rudar Prijedora (3:0), nogometaši Mladosti identičnim rezultatom izgubili su i na otvaranju proljetne sezone u dvoboju sa boljom i kvalitetnijom ekipom Radnika.

Domaći su već u početnoj fazi utakmice došli u vodstvo. Nakon slobodnog udarca, Marko Obradović odigrava povratnu loptu Joci Stokiću koji sa 18 metara uz pomoć stative matira Adnana Hadžića. Bio je to jedini udarac po golu u slabom i nezanimljivom prvom poluvremenu.

U nastavku Mladost je krenula odlučnije, imala veći posjed lopte, ali bez prilika za izjednačenje jer je odbrana Radnika djelovala veoma sigurno. U 58.minuti Dušan Hodžić uspijeva prevariti Čovića i snažnim udarcem pogoditi lijevi malu mrežicu za 2:0. Tek poslije ovog pogotka igra je postala zanimljivija. Ulaskom Boškovića i Počeka umjesto indisponiranih Šišića i Ramovića, Mladost je zaigrala nešto življe, ali bez povoljnih prilika i udaraca u vrata Avdukića. U 71.minuti Obradović je dobio duel sa Omerom Musićem i iz neposredne blizine uspio prevariti Hadžića i postići treći pogodak. Interesantno je istaći da je Radnik u okvir Hadžićevog gola uputio tri udarca i postigao tri gola, dok su napadači Mladosti tokom cijele utakmice uputili samo jedan udarac ka golu Avdukića,što je najboji pokazatelj njihove inferiornosti i blijedog izdanja.

Trener Radnika Slavko Petrović bio je na kraju mnogo zadovoljniji od kolege Rahimića.
-Mogu biti u potpunosti zadovoljan, mada je jako teško ući u formu poslije 8o dana i u jedan određeni ritam.Dobro smo ušli u utakmicu, ali fudbalski smo u prvom poluvremenu zakazali, tek kroz vodstvo došla je sigurnost i mislim da smo imali sreće i da smo sve kvalitetne šanse iskoristili i jednostavno dali golove.Možda rezultat sada i jeste previsok, ali ja mislim da je zaslužen, rekao je trener Radnika Slavko Petrović.

Trener Mladosti Ibro Rahimić džentlmenski je čestitao kolegi Petrović na pobjedi.
-Moja ekipa danas nije imala volju, šta se desilo ja ne znam. Oni su jednostavno ušli tako kako su ušli.Radnik nije imao neku igru, međutim, sretno je došao do pobjede.Pogotovo su u drugom poluvremenu kad smo se mi malo više otvorili dobili na sigurnosti i dali još dva gola.Interesantno je istaći da su domaći iz tri šanse dali tri gola.Ali, sve u svemu, ja sam totalno nezadovoljan igrom i nezalaganjem mojih igrača i sigurno će u sljedećoj utakmici biti nekih promjena, istakao je trener Mladosti Ibro Rahimić.

Radnik – Mladost(DK) 3:0

Gradski stadion u Bijeljini.Gledalaca 1000.Glavni sudija : Adis Mulahasanović(Sarajevo). Pomoćnici; Haris Baković i Moamer Čaušević(oba Sarajevo). Delegat:Haris Idrizović(Konjic). Posmatrač suđenja Željko Perić iz Mostara.

Strijelci:1:0 Stokić(24),2:0 Hodžić(58), 3:0 Obradović(71).

Žuti kartoni: Slobodan Jakovljević(Radnik), Čović, Sušić i Rizvanović(Mladost).

RADNIK:Avdukić, Ostojić, S.Jakovljević, Memišević, I.Jakovljević, Beširević, Šećerović, Hodžić, Srećković(od 82.Žižović), Stokić(od 46. Maksimović),Obradović(od 80.Glišić) . Trener: Slavko Petrović.
MLADOST(DK): Hadžić, Rizanović, Karahmet, Čović, Musić, Šišić(od 54.Bošković), Sušić, Ramović(od 54.Poček), Kovač, Dilaver, Husić. Trener:Ibro Rahimić.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u