KakanjLive | Nedjelja, 28.02.2021. godine

Poraz Mladosti od Zmaja

31.01.2016. - Prva test utakmica Mladosti u Makarskoj sa domaćim Zmajem

music_mladost
Nogometaši Mladosti, koji od četvrtka borave na sedmodnevnim pripremama u Makarskoj, odigrali su prvu, od tri planirane utakmice. Na glavon terenu Sportskog centra u Makarskoj, poraženi su od domaćeg trećeligaša Zmaja sa 2:1. Trener Rahimić šansu je pružio svim igračima, osim ozlijeđenih Isakovića i Hrvata, te Mehmedalije Čovića, koji je izostao zbog smrtnog slučaja.

U prvom poluvremenu igrala je rezervna postava: Lalić (od 30.Pavlović), Bošković, Hrelja, A.Rahimić, Šuman, Poček, Pašagić, Muslimović, Dželo i Husić. U ovom dijelu igre Zmaj je greškama odbrane Mladosti postigao dva gola. U drugom poluvremenu Rahimić je izveo ovu jedanaestoricu: Hadžić, Rizvanović, Karahmet, Gačan, Mujčić, Musić, Kobilica, Šišić, Kovač, Dilaver, Ramović.

Cijelo drugo poluvrtijeme Mladost je bila bolja, imala nekoliko prilika koje nisu realizirali Kobilica, Ramović i Dilaver. U listu strijelaca se jedino upisao štoper Faruk Gačan.

-Trener Rahimić nije bio zadovoljan igrom u prvom poluvremenu. U nastavku, kada je uslovno rečeno igrala standardna postava, pružili smo vrlo dobru igru, cijelo vrijeme dominirali i stvarali prilike, od kojih je iskorištena samo jedna, kada je Gačan savladao domaćeg golmana. Drugu kontrolnu utakmicu imamo u srijedu protiv drugoligaša Imotskog, a u povratku ćemo u petak (5.februara,op.a.) gostovati u Čapljini i snage odmjeriti protiv istoimenog federalnog prvoligaša, izjavio je mladi Omer Musić, koji je protiv Zmaja igrao na poziciji zadnjeg veznog igrača.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u