KakanjLive | Utorak, 26.05.2020. godine

Poraz kuglaša Rudara u Mostaru

24.02.2019. - U kuglani ''Devetka'' u Mostaru domaća ekipa kuglaškog kluba Zrinjski je savladala kakanjski Rudar rezultatom 6:2.

kuglasiapatin

Evidento je da su kakanjski kuglaši u rezultatskoj krizi i da teret dobrih rezultata ne mogu nositi samo Muamer Bešić i Dinko Dundić, igrači koji su jedini konstantni u kakanjskom premijerligašu.

Novi poraz, treći u sezoni kuglaši Rudara su prtrpjeli su u Mostaru u kuglani Devetka od domaćina Zrinjskog koji je na kraju slavio sa ubjeldjivih 6:2, ali i 56 čunjeva prednosti.

Nakon prve izmjene bilo je neriješeno. Samir Ibrahimović (609) je savladao Amara Alagića (566), dok je Muamer Bešić sa skromnim učinkom od 559 čunjeva savladao Slavka Lasića (514).

Dragi Hrvić (555) i Andrija Bevanda (551) su protiv Nermina Hrustemovića (509) i Kemala Karahodžića (545) donijeli nova dva poena mostarskom timu i čak 53 čunja prednosti, pa je pred Karzićem i Dundićem bio težak zadatak da pokušaju otkinuti bod u posljednjoj izmjeni.

Domaći tim se u posljednjoj izmjeni nije dao iznenaditi. Ivan Krešić (582) je savladao Vedada Karzića (545), dok je Dinko Dundić (579) za kakanjski tim osvojio drugi poen protiv Marija Knezovića (545) pa je susret okončan rezultatom 6:2 u korist tima iz Mostara.

Nakon sjajnog prvog dijela sezone, evidentno je da su  kuglaši kakanjskog Rudara su rezultatskoj krizi. Ako izuzmemo Muamera Bešića i Dinka Dundića koji su konstantno dobri i koji nose kakanjski tim u dosadašnjem toku prvenstva ekipa Kaknja ima dosta ograničen roster i bit će pravo čudo ukoliko do kraja prvenstva uspiju zadržati drugu poziciju na tabeli. Izostanak Eldara Turudije se itekako osjeti u ekipi Rudara.

Iako su poraženi Kakanjci su ostali na drugoj poziciji sa 38 bodova, pet manje u odnosu na lidera Revitu, ali i tri više u odnosu na Posušje koje ima susret manje budući da je meč između Borca i Posušja odgođen. U narednom kolu ekipa Rudara će u domaćoj kuglani ugostiti banjalučki Borac.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u