KakanjLive | Subota, 05.12.2020. godine

Ponijeri uživo na Moja TV

13.12.2015. - Novitet u ponudi platforme Moja TV kompanije BH Telecom, uz Bjelašnicu, Jahorinu, Igman i Vlašić sada i live kamera sa Ponijera

mojatv_press

Svi korisnici platforme Moja TV ovih dana su mogli primijetiti da je kompanija BH Telecom obogatila svoju ponudu kanala na kojima se može uživati u čarima bosanskohercegovačkih planina uz pomoć kamera koje prenose “live” sliku. Naime, od sada se, uz Bjelašnicu, Igman, Jahorinu i Vlašić, može pratiti i “live” kamera koja je postavljena na Ponijerima, općina Kakanj.


Ovaj gest kompanije BH Telecom značit će novi zamah u pogledu promoviranja Ponijera kao jednog od najljepših bosanskohercegovačkih planinskih bisera. Stoga, zahvaljujemo kompaniji BH Telecom i ljudima koji su pomogli da se na ovaj način promoviraju Ponijeri.


Uz “live” kameru, Ponijeri će uskoro dobiti još jedan novitet. Radi se o tome da će Općina Kakanj, čim se okončaju tenderske procedure koje su inače dugotrajne, izvršiti postavljanje rasvjete na cjelokupnoj ski-stazi što će na Ponijerima omogućiti i noćno skijanje.


Tokom zimskog perioda put za Ponijere se redovno čisti, posipa i održava. Za ove poslove Općina Kakanj je angažirala Javno preduzeće “Vodokom” Kakanj.
Pomenuti noviteti će, uvjereni smo, uz angažman Turističke zajednice ZDK (promoviranje turističkih potencijala je kantonalna nadležnost), povećati stepen zainteresiranosti ljubitelja zimskih radosti za vazdušnu banju i ski-centar Ponijeri.

PRESS Općine Kakanj

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u