KakanjLive | Ponedjeljak, 10.08.2020. godine

Ponijeri spremni za skijaše

15.12.2018. - Iz JU KSC Kakanj pozivaju skijaše da koriste prve obilnije sniježne padavine jer su tokom današnjeg dana osigurani uvjeti za dnevno i noćno korištenje ski staze na Ponijerima. Visina snijega iznosi 60 cm.

uredjenjestazeUređenje staze

Ski lift je u funkciji, poludnevno skijanje u vremenskom periodu od 13:00 do 16:00 sati, dok će noćno skijanje biti organizovano od 18:00 do 21:00 sati ukoliko budu povoljni vremenski uslovi. 

Ugostiteljski objekat KSC Ponijeri također radi stoga vas pozivamo da nam se pridružite i uživate na čistom zraku.Građane ćemo redovno informisati o visini snježnog pokrivača na Ponijerima, funkcionisanju ski-lifta, vremenskim prilikama, temperaturi kao i svim drugim potrebnim informacijama za što ugodniji boravak u ovom ski centru, saopšteno je iz JU KSC Kakanj.

Uvažavajući potrebu da se građanima Kaknja omogući boravak na Ponijerima tokom zimskog perioda karakterističnog po povećanim vrijednostima zagađujućih materija u zraku, Općina Kakanj će obezbijediti besplatan prijevoz do poznate kakanjske vazdušne banje. Polazak je u nedjelju 09:00 sati od Sahat kule.

nocnoskijanjePrvog dana sezone staza bila spremna i za noćno skijanje

Očekuje se da će ove godine biti više skijaških dana u odnosu na prethodnu sezonu. Osim skijanja i ove sezone će biti organizirane zabave za najmlađe i Škola skijanja koja počinje 1. januara, a prijave se može izvršiti od danas pozivom na broj telefona 032/771-920 ili putem e-mail adrese sport@ksckakanj.ba

Podsjećamo da su cijene na Ponijerima veoma povoljne. Poludnevna karta iznosi 10 KM, dnevna karta 15 KM, dok je cijena noćnog skijanja 10 KM.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u