KakanjLive | Subota, 08.08.2020. godine

Ponijeri od petka do nedjelje

27.01.2019. - Ponijeri su u prethodna tri dana bili planinsko izletište sa privlačnim i zanimljivim događajima, kakve ove zime nije priredio nijedan zimski turistički centar u BiH

Sva tri dana obilježilo je redovno dnevno i noćno skijanje i glumački kamp. Između toga bila su dva koncertna, podnevni i večernji, Denijala Ahmetovića, zatim DJ Party, besplatan grah iz kazana, kreativne radionice za djecu, sportske igre na snijegu, studentski pohod.

Glumački kamp će sasvim sigurno ostati u pšosebnom sjećanju svim učesnicima jer su prošli tri edukativne i zanimljive radionice: „Scenske vještine - pansion“, „Srednjovjekovno oružje“ –teoretski i praktični dio; “Scenske vještine-poligon“- Kameni spavač. Na oproštajnom ručku, 36 polaznika iz Zavidovića, Zenice i Kaknja dobilo je certifikat za učešće.

Za vrijeme zimske manifestacije “Udahni Ponijere”, posljednjeg dana u nedjelju, prijatelji JU KSC Kakanj iz kompanije Kreis BiH učestvovali su u manifestaciji podjelom FRUIT bombonama i FRESH bombonama, Bombione je u zimskom ambijentu podijelio Medo Boo.

Skijanje, dobra atmosfera i sve đšto uz to ide ispanjavali su trodnevnu manuifestzaciju udahni Ponijere. Svaki dan na Ponijerim, u centralnom prostoru manifestacije prolazilo je prosječno oko hiljdu učesnika. Da je infrastruktura, posebno saobraćajna kvalitetno riješena, sasvim siguirno je da bi manifestaciju posjećivalo daleko više ljudi kako iz Kaknja tako i šire. Definitivno, sazrelo je vrijeme da se urbanistički i infrastrukturno Ponijeri definišu na stručan i izvodljiv način.

udahninacelnik

U tom smislu slično razmišlja i vršilac dužnosti načelnika Kaknja Aldin Šljivo, koji je ranije obavljajući dužnost direktora JU KSC Kakanj, inicijator i osnivač ove manifestacije, pa je u jednoj od izjava za medije između ostaloga rekao:

- Ono što danas imamo na Ponijerima rezultat je zalaganja prije svega lokalne zajednice, a nadamo se da će se naš trud prepoznati i drugi te da ćemo dobiti podršku i od viših nivoa vlasti, ali i kroz privatnu inicijativu te da će Ponijeri u budućem periodu još više jačati turističku ponudu u ZDK, kazao je Šljivo za Klix.ba.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u