KakanjLive | Srijeda, 12.08.2020. godine

Poljoprivrednici trebaju prijaviti plan proizvodnje

01.11.2016. - Poljoprivredni proizvođači koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) i Registar klijenata (RK), a zainteresirani su za novčane podrške u poljoprivredi, dužni su prijaviti plan proizvodnje za 2017. godinu

plastenik_tekst

Služba za privredu, urbanizam i zaštitu okoline Općine Kakanj obavještava poljoprivredne proizvođače koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) i Registar klijenata (RK), a zainteresirani su za novčane podrške u poljoprivredi, da su dužni prijaviti plan proizvodnje za 2017. godinu ukoliko planiraju u toj godini podnositi zahtjeve za isplatu novčanih podrški.

U skladu sa članom 13. Zakona o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju („Službene novine FBiH“, broj: 42/10), i čl. 6. stavak 1. Pravilnika o načinu i uvjetima ostvarenja novčane podrške po modelu podrške proizvodnji („Službene novine F BiH“, broj: 60/14, 75/14 i 76/16), propisano je da su svi klijenti, odnosno poljoprivredni proizvođači, dužni izvršiti prijavu proizvodnje za koju očekuju podršku u narednoj godini.

Prijava se podnosi Ministarstvu za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK na obrascu PPP najkasnije do 15.11. 2016 godine. Obrazac se može preuzeti u šalter sali Općine Kakanj svakog radnog dana od 7.00 do 15:30 sati.

Poljoprivredni proizvođači koji ne izvrše prijavu planirane proizvodnje neće moći ostvariti novčane podrške u 2017.godini.

PRESS OPĆINE KAKANJ

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u