KakanjLive | Petak, 05.06.2020. godine

Poljoprivredni proizvođači na Kakanjskim danima

29.07.2018. - Predstavljamo dva štanda na kojima se možete snabdjeti kvalitetnim proizvodima i čuti korisne savjete za upotrebu meda i aronije

Kakanjski dani su prilika za sve ljude koji se bave poduzetništvom, poljoprivredom i ekologijom, da javno plasiraju svoje proizvode i ideje.  Za ovogodišnje predstavljanje poljoprivrednika Općina Kakanj je obezbijedila 15 štandova. Štandovi su dodjeljeni korisnicima na raspolaganje tokom trajanja manifestacije, a ubuduće, u sličnim prilikama također će biti na rspolaganju. Prošli smo od štanda do štanda i odlučili da ovom prilikom predstavimo proizvodnju meda i aronije.

lejlakadric_med

Lejla Kadrić, se pečlarstvom bavi po uzoru na oca. Govori nam:“ Kakanjski dani su interesantna manifestacija na kojoj svake godine upoznam dosta prijatelja, a to mi pomažu da steknem stalne mušterije“.

aidakuburaaronija

Također smo razgovarili i sa Aidom Kubura. Ona ove godine na Kakanjskim danima izlaže Aroniju  za koju je saznala preko prijatelja iz Istre i stekla veliko interesovanje za nju.: „Kakanjski dani  za mene predstavljaju nešto veliko, značajno za grad Kakanj. Dosta mi  pomažu da proširim informacije o Aroniji, kako se koristi, kako koristi zdravlju i slično.Svi koji žele to saznati mogu  me pitati, ovdje na ovom štandu“, kaže Aida.

Kemal Beganović/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u