KakanjLive | Srijeda, 25.11.2020. godine

Policijska racija i pretres u šest objekata

20.02.2016. - Tom prilikom su pronađena i oduzeta tri noža, te manja količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu

racija-zenicaFotografija sinošnje racije/Faktor.ba

Sinoć, 19. februara na području Kaknja su izvršeni pretresi dva ugostiteljska objekta, te racije u četiri ugostiteljska objekta. Tom prilikom su pronađena i oduzeta tri noža, te manja količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je privremeno oduzeta i biti će predmet potrebnih vještačenja. Izvršenim pregledima na kontrolnim punktovima, koji su takođe postavljeni u užem gradskom području u Kaknju, je izvršen pregled većeg broja vozila i lica, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto pet noževa i jedna palica.
Isti dan, 19. februar u noćnim satima, od strane policijskih timova su planirane i organizovane racije području Visokog i Zenice u okviru kojih su vršeni detaljni pregledi ugostiteljskih objekata, lica u objektima i sportskih kladionica.

U okviru ovih aktivnosti na području Visokog su izvršeni pretresi dva ugostiteljska objekta, te izvršene racije u jedanaest ugostiteljskih objekata. Takođe su u užem gradskom području postavljena četiri kontrolna punkta sa ciljem pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, kojom prilikom je izvršena kontrola i pregled većeg broja vozila i lica.

Na području Zenice u toku protekle noći su izvršeni pregledi četrnaest ugostiteljskih objekata, kojom prilikom su angažovani i pripadnici Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojkog kantona.

Naznačene aktivnosti policijskih službenika su imale prvenstveno preventivni efekat i realizirane su sa ciljem preveniranja krivičnih djela i prekršaja, te nelegalnog držanja i nošenja oružja i drugih nedozvoljenih predmeta, sa ciljem poboljšanja stanja bezbjednosti na području Zeničko-dobojskog kantona i obezbjeđenja lične i imovinske sigurnosti svih građana.

KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u