KakanjLive | Srijeda, 12.08.2020. godine

Policija kontrolisla posjedovanje zimske opreme

29.11.2016. - Policijski službenici kontrolisali posjedovanje i korištenje zimske opreme na vozilima.Za sedam dana kontrolisali 2.740 vozila, i tom prilikom izdali 222 prekršajna naloga

zimska_kontrola
Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u vremenskom periodu od 19.11. do 25.11.2016. godine, realizovali akciju pojačane kontrole vozača motornih vozila na svim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu, sa posebnim akcentom na kontrolu posjedovanja i korištenja odgovarajuće zimske opreme na vozilima.

Prilikom akcije kontrolisano je 2.740 vozila u saobraćaju, kojom prilikom su izdata 222 prekršajna naloga.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona nastaviće sa aktivnostima na osiguranju što veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, posebno u periodu kada se na putevima očekuje povećan broj vozila zbog božićnih i novogodišnjih praznika, te ovom prilikom upozorava vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uslova pod kojima mogu upravljati vozilom, kao i da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, te druge učesnike u saobraćaju.

KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u