KakanjLive | Subota, 05.12.2020. godine

Polaznici Naše škole sporta posjetili općinske službe

22.01.2016. - Polaznici “Naše škole sporta” iz Kaknja koju vodi naša sugrađanka Nejra Šehagić danas su posjetili općinske službe u novoj zgradi Općine Kakanj

nasaskolanaslovna

Cilj posjete je upoznavanje sa radom općinskih službi, te funkcionisanjem svih organizacionih dijelova administrativnog organa koji pruža usluge građanima.

U sali Općinskog vijeća goste je pozdravio šef Službe za društvene djelatnosti Rešad Zaimović nakon čega je upriličen obilazak općinskih službi gdje je gostima pojašnjeno šta službe rade i na koji način pomažu građanima Kaknja.

Podsjetimo, “Našu školu sporta” u Kaknju je pokrenula naša sugrađanka Nejra Šehagić. Radi se o mladoj osobi koja nije dozvolila da nakon završenog studija bude dio uobičajene apatije i nezainteresiranosti mladih da sami pokrenu svoju djelatnost. Umjesto traženja krivca za sve i svašta, umjesto dangubljenja na društvenim mrežama, Nejra je pokrenula “Našu školu sporta”, inovativan projekat zasnovan na naučnim spoznajama koje je ova mlada Kakanjka stekla tokom studija. Veoma brzo taj projekat je okupio veliki broj kakanjske djece i mladih koji su zahvaljujući Nejri, njenom stručnom znanju i umijeću, spoznali čari zdravog odrastanja uz sport, druženje, međusobnu komunikaciju, prijateljstvo, solidarnost, uzajamno pomaganje itd.

Osim djece i mladih, ovu lijepu kakanjsku sportsku i humanu priču koju je pokrenula Nejra Šehagić podržali su i oni nešto stariji za koje Nejra organizira i vodi rekreacije. Tako su dio ove priče postale i profesorice, i medicinsko osoblje, i druge Kakanjke koje žele zdravo živjeti uz rekreativne sportske aktivnosti i druženje.

Uz sportske aktivnosti „Naša škola sporta“ u planu rada ima i predavanja o raznim temama, izlete u prirodu, organizaciju takmičenja, odlazak na planinu, bazen, kao i primorska kampovanja…

PRESS OPĆINE KAKANJ

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u