KakanjLive | Subota, 08.08.2020. godine

Poklon knjiga za peticu

12.06.2016. - U kakanjskim osnovnim školama, uz podršku privrednika i načelnika Općine realiziran projekat Grupacije Planjax - Poklon knjiga za peticu

planoslob
Poklon knjiga najboljim osnovcima u Kaknju, koju je osmislila i realizirala grupacija Planjax iz Tešnja obradovala je učenike, nastavnike i roditelje. Zahvalnost ide na adresu Općine Kakanj, Rudnika mrkog uglja Kakanj, ABPetrola, MGM-a i Trgošpeda.
Sarajevsko Oslobođenje o Planjax-ovom projektu u Kaknju piše: „Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra prvi je prepoznao vrijednost ovog plemenitog projekta i u ime Općine Kakanj obezbijedio 300 knjiga za najbolje učenike. Slijedili su ga direktor Rudnika Kasim Alajbegović, zatim kompanije AB Petrol i Igor Andrijević, MGM Farm i Mensur Mušija, Trgošped i Iso Zaimović, DSM i Mevludin Delibašić, Gradska biblioteka i Senad N. Čišija“ ...

Skoro sedam stotina dječaka i djevojčica, koji postižu odlične i primjerne rezultate u osnovnim školama na kraju ove školske godine dobilo je ili će dobiti knjigu na poklon od ponosnih prijatelja knjige. To je knjiga Heroj cvijetne livade u kojoj su najljepše priče za djecu i mlade sa konkursa “Planjaxovo pero 2015”. To su priče autora sa svih prostora Bosne i Hercegovine. Zanimljivo je istaći da su se svi autori, dobitnici Planajxovog pera odrekli novčane nagrade u visini od dvije hiljade KM u korist SOS Dječijeg sela u Sarajevu, a to su: Mehmed Đedović, Adnadin Jašarević, Fahrudin Kučuk, Marija Fekete – Salivan, Alija Aljoša Musić i Idriz Hodžić. Konkurs za ovu godinu odtvoren je do 31. decembra.
Rizah Durmić, Planjaxov regionalni menadžer se nada da će i ovo novo izdanje u narednoj školskoj godini naići na još bolji prijem, a za ovogodišnje prihvatanje ponosnih prijatelja knjige, koji su omogućili da odlikaši budu nagrađeni, gdje god stigne priča samo pohvalno i sa zadovoljstvom.

Planjax redovno štampa poseban Almanah u kojem budu predstavljeni ponosni prijatelji knjige. Od ove godine u ovom Planjaxovom izdanju uz veliki broj prijatelja širom BiH, naći će se Općina Kakanj, Rudnik Kakanj, AB Petrol, Trgošped, Gradska biblioteka i DSM ponovo, jer je firma Mevludina Delibašića u Klubu ponosnih prijatelja knjige još od ranije.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u