KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Poezija na plakatima duž kakanjskih ulica

20.03.2019. - JU „ Gradska biblioteka“ Kakanj - u okviru projekta „ Jubiljeji knjige – 2019“, obilježavajući 21. mart Svjetski dan poezije realizira tihu akciju Poezije na plakatima

svjetskidantekst
Pored akcije Poezija na plakatima, u okviru programa Pjesnik i stvarnost zakazan je i susret sa BH književnicom – pjesnikinjom Adisom Bašić, u četvrtak 21. marta u Gradskoj biblioteci s početkom u 17,00 sati. Očekuje se d aće se kaknjski ljubitelji poezije ovom pjesničkom druženuju odazavti baš na sam Svjetski dan poezije – 21. Mart.

Poezija na plakatima je tiha akcija promocije poezije, oslonjena na znakove koje poezija odašilje - slobodu, ljubav i iskrenost međuljudskih susreta, ali i tugu, bol i kritiku svijeta koji bi morao i mogao biti drukčiji i bolji.
Biblioteka je napravila izbor poezije, izradila 30 plakata, svaki plakat nosi jednu pjesmu, dimenzija 70 x 100 cm, koje ćemo postaviti na prikladana mjesta u gradu. Plakate će naši sugrađani moći vidjeti već u srijedu 20. marta.
Poeziju na plakatima možete pročitati i klikom na: Stihovi za čitanje na Svjetski dan poezije

Plakati su svjesno odabrani kao posrednici i prenositelji poruka, jer se oni nalaze svuda gdje se ljudi kreću i borave te ih je teško ne primijetiti. Akcija je ujedno i svojevrstan otpor sveprisutnom i raširenom potrošačkom društvu, te sve nas poziva da odvojimo malo vremena, pročitamo pjesmu na plakatu i barem na trenutak zaboravimo na vrevu svakodnevice.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u