KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Podrška za Hrvatsku i Dejana Lovrena

12.07.2018. - Reprezentacija Hrvatske je u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva, a neupitna je kakanjska podrška za osvjanje titule svjetskog prvaka, posebno što u reprezentativnom timu igra i Dejan Lovren, porijeklom iz Kraljeve Sutjeske

lovrenkakanjNermin Mandra, Dejan Lovren i Slaven Katičić prilikom susreta u zgradi Općine Kakanj/Foto:Arhiv

Premda se u medijima često navodi da je Dejan Lovren Zeničanin, istina je sasvim drugačija. Dejan je 05.07.1989. godine rođen u Zenici. Pripada velikom broju drugih građana sa područja općine Kakanj, koji su samo rođeni u porodilištu Kantonalne bolnice u Zenici, obzirom na  upućenost stanovnika Kaknja na zdravstvene usluge u ovoj ustanovi.

Dejan je ustvari iz Kraljeve Sutjeske u općini Kakanj i danas je jedan od najboljih nogometaša engleskog velikana Liverpula i reprezentacije Republike Hrvatske, a u Kraljevu Sutjesku rado dolazi u posjetu baki i rođacima.

Podsjećamo na jednu lijepu fotografiju iz arhiva zabilježenu prije nekoliko godina kada je Lovren posjetio Općinu Kakanj. Domaćini prijema su bili predsjedavajući Općinskog vijeća Kakanj Slaven Katičić i načelnik Nermin Mandra.

Ratna sudbina je obitelj Lovren odvela na izbjeglički put kod djeda koji je radio u Njemačkoj. Tada je Dejan bio trogodišnji dječak. Kada je napunio deset godina, obitelj se vratila u Hrvatsku i počela novi život u Karlovcu.
Igrao je za prvi tim zagrebačkoga Dinama na pripremama od sezone 2008./09. U zimskom prijelaznom roku 2010. godine Lovren potpisuje ugovor s francuskim prvoligašem Lyonom. Odšteta Dinamu bila je 10 milijuna eura.U junu 2013. potpisuje četverogodišnji ugovor sa Southamptonom. U julu 2014. potpisuje četverogodišnji ugovor s Liverpoolom, kojeg je 2017. produžio na još četiri godine.

Za mladu reprezentaciju Hrvatske igrao je u dobnim uzrastima: do 17, do 18, do 19, do 20 i do 21. Lovren je prvi put pozvan u Hrvatsku A reprezentaciju 2009. godine, a bio je uključen u momčad za utakmicu protiv Bjelorusije 12. kolovoza 2009. godine, ali nije ušao u igru. Za Hrvatsku prvi put nastupio je u utakmici protiv Katara 08. 08. 2009. godine. Lovren je prije kvalifikacijskog duela sa Islandom u Reykjavíku, posljednju natjecateljsku utakmicu za reprezentaciju odigrao prije gotovo tri godine, 9. rujna 2014. protiv Malte (2:0). Nakon toga uslijedio je niz ozljeda i sukoba s izbornikom Čačićem, zbog kojeg je i propustio Europsko prvenstvo. Dolaskom novoga selektora Zlatka Dalića, Dejan dobiva mnogo više pažnje i nastupa na svakoj utakmici s Hrvatskom. Jedan je od junaka utakmica koje su prethodile plasmanu u finale Svjetskog prvenstva u Rusiji.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u