KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Podrška Općine za reflektore na stadionu Mladosti

29.11.2017. - FK Mladost učestvuje u projektu Fudbalskog saveza za unaprjeđenje infrastructure, a svesrdnu podršku daje i Općina Kakanj

mladostreflektori

Podnošenje aplikacije FK Mladost na pomenuti projekt, te podrška Općine Kakanj u tim aktivnostima, bile su teme sastanka načelnika Nermina Mandre s predsjednikom kluba Mensurom Mušijom i direktorom Enesom Bistrivodom.

 Izvršni odbor NSBiH prije nekoliko mjeseci donio je stratešku odluku o ulaganjima sredstava UEFA-e i FIFA-e u projekt pod nazivom “Unapređenje infrastrukture – reflektorska rasvjeta na svim stadionima Premijer lige BiH za sezonu 2018./2019.”

Savez je kroz proceduru licenciranja klubova za takmičenje u Premijer ligi BiH obavezao klubove da od sezone 2018./2019. moraju igrati na stadionima s reflektorskom rasvjetom. Kroz odgovarajući uvid u mogućnosti klubova i lokalnih zajednica da finansiraju ovu obavezu, NSBiH je odlučio da pruži podršku klubovima na način da osmisli projekt pomoći.

Svoje učešće u ovom projektu najavio je Fudbalski klub Mladost, koji će uz svesrdnu podršku Općine Kakanj oko izdavanja urbanističke, građevinske i upotrebne dozvole, te drugih potrebnih saglasnosti, unaprijediti uslove rada u svom sportskom segmentu.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u