KakanjLive | Srijeda, 30.09.2020. godine

Pod zdravstvenim nadzorom 563 osobe

25.03.2020. - Operativni tim JU „Dom zdravlja“ Kakanj obaještava javnost da na području općine Kakanj nema registrovanih slučajeva oboljelih od COVID-19, s tim da je trenutno 563 osobe stavljeno pod zdravstveni nadzor

12-w873

Operativni tim JU „Dom zdravlja“ Kakanj obaještava javnost da na području općine Kakanj nema registrovanih slučajeva oboljelih od COVID-19, s tim da je trenutno 563 osobe stavljeno pod zdravstveni nadzor gdje im se kontinuirano prati zdravstveno stanje i daju sve neophodne smjernice i instrukcije za zaštitu ličnog i kolektivnog zdravlja.

Apelujemo na građane da se ponašaju savjesno i odgovorno zbog ozbiljnosti novonastale epidemiološke situcije, te da svi poštujemo izdate mjere i saopštenja kako bi se spriječio mogući nastanak zaraze. Posebno apelujemo na građane koji su bili u područjima gdje je registrovan novi Korona virus ili su bili u kontaktu sa osobama koje su povezane sa nekim od klastera u kojima je registrovana pojava korona virusa, da se pridržavaju mjera samoizolacije, jer na taj način čuvaju svoje i zdravlje drugih ljudi. Ponavljamo, ako je pojedincu određena mjera samoizolacije to podrazumijeva potpuno obustavljanje bilo kojeg oblika kontakta (rukovanja, zagrljaji, neposredni razgovori licem u lice, izlazak do prodavnice i sl) i boravak u prostroiji u kojoj neće ulaziti druga osoba.

Samoizolacija je najefektivnija i najefikasnija mjera da se spriječi mogućnost nastanka zaraze, te vas još jednom molimo da se navedene mjere upotpunosti pridržavate u periodu od 14 dana.

Svi naši sugrađani koji su došli ili se spremaju da dođu iz zemalja ili regija, odnosno i iz drugih dijelova zemlje i inostranstva, gdje je registrovan novi Korona virus/COVID-19 treba OBAVEZNO da se prijave putem telefona i da izvrše registraciju i prijavu svog boravka na sljedeće brojeve: 032/460-964, 032/465-989, 032/460-950, 032/460-958 ili 124, gdje će dobiti potrebne instukcije o daljnjem postupanju.

Dom zdravlja Kakanj

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u