KakanjLive | Utorak, 04.08.2020. godine

Pod zdravstvenim nadzorom 44 osobe

14.03.2020. - Pod zdravstvenim nadzorom u Kaknju, koji podrazumijeva praćenje i kontrolu zdravlja pacijenata, stavljene su 44 osobe i nema lica zaraženih Korona virusom

koronailustracijaFoto: Ilustracija

Operativni tim JU „Dom zdravlja“ Kakanj obavještava javnost da na području općine Kakanj nema registrovanih slučajeva oboljelih od Korona virusa/COVID-19, s tim da je četrdeset četiri (44) građana stavljeno pod zdravstveni nadzor i u stalnom su kontaktu sa Higijensko epidemiološkom službom JU „Dom zdravlja“ Kakanj koja vrši nadzor nad njihovim zdravstvenim stanjem.

Ponavljamo svim građanima Kaknja da nije isto biti zaražen ili oboliti od nekog oboljenja i biti pod zdravstvenim nadzorom koji podrazumijeva praćenje i kontrolu zdravstvenog stanja pacijenta.
Naglašavamo da nema mjesta za strah i paniku i da je obaveza svih građana da poštuju instrukcije i smjernice relevantnih osoba i ustanova, a da se izbjegavaju vijesti i informacije koje za cilj imaju dezinformisati i zbuniti građane.

Obavještavamo sve građane Kaknja koji su boravili u zemljama ili područjima gdje je registrovan novi Korona virus/COVID-19 da se putem telefona 032/460-964 mogu prijaviti u Higijensko epidemiološku službu koja će raditi svaki radni dan i u dane vikenda od 07:00 do 22:00 sata. Prijavom građani u navedenu službu mogu dobiti sve relevantne informacije i instrukcije o daljnjem postupanju. U slučajevima da se građani vrate sa putovanja u kasnim noćnim satima iz inostranstva, prijavu mogu izvršiti narednog dana od 07:00 sati.

Operativni štab JU „Dom zdravlja“ Kakanj apeluje na sve građane Kaknja da se pridržavaju izdatih smjernica i uputstava koja imaju prevashodno za cilj sprečavanje nastanka i eventalnog širenja oboljenja izazvanih novim Korona virusom/COVID-19. Također, koristimo ovu priliku da se zahvalimo građanima, medijim i svim ostalim ustanovama i institucijama na poštivanju izdatih smjernica i uputstava, jer je u posljednje vrijeme primjetno da svi postupaju savjesno i da su svjesni situacije koju može izazvati pojava oboljenja izazvanih novim Korona virusom/COVID-19.

KakanjLive/JU Dom zdravlja Kakanj

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u