KakanjLive | Srijeda, 03.06.2020. godine

Počinju Kakanjski dani

27.07.2018. - Prvog dana su na rasporedu defile i Međunarodni dječiji festival folklora sa učesnicima iz devet država

plakatdefile

Kulturno-sportska manifestacija „Kakanjski dani“ je centralni ljetni događaj u našem gradu kojim želimo ljeto učiniti lijepim, zanimljivim i nesvakidašnjim. Ove godine će u gotovo svim segmentima manifestacije biti angažirani domaći kakanjski izvođači i učesnici. Istovremeno će biti pokazana i naša otvorenost i gostoprimstvo pozivanjem i angažiranjem izvođača, sportista, umjetnika i gostiju iz drugih gradova čime šaljemo poruku da smo otvoreni grad koji pruža ruku prijateljstva i saradnje.

Prvog dana Kakanjskih dana planiran je tradicionalni defile u kojem učešće uzimaju učesnici Međunarodnog dječijeg festivala folklora. Oko 400 učesnika iz Španije, Turske, Bugarske, Hrvatske, Slovačke, Mađarske, Grčke, Rusije i BiH će u narodnim nošnjama zemalja iz kojih dolaze i sa zastavama svojih zemalja učestvovati na tradicionalnom defileu KD 2018.

Svečani defile kroz gradsku jezgru tradicionalno predvode privrednici, kakanjski sportisti, vijećnici, NVO, predstavnici Javnih ustanova i preduzeća, te članovi KUD-ova…

Kulturno-umjetnička društva iz Kaknja koja učestvuju u defileu a zatim i na smotri su KUD “Fadil Dogdibegović – Dikan” Kakanj, Ansambl narodnih igara “Kakanj” Kakanj i KUD „Kraljica Katarina“ Kraljeva Sutjeska.

Satnica za prvi dan Kakanjskih dana

18:30, okupljanje učesnika, Sahat kula
19:00, svečani defile, od Sahat kule do Centralne pozornice
19:30, svečano otvaranje manifestacije, Centralna pozornica
20:00, koncert, nastup kulturno-umjetničkih društava

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u