KakanjLive | Petak, 18.06.2021. godine

Početak raspada Čovićevog HNS-a

14.07.2019. - Iz saveza istupila prva stranka: „Bila je to kap koja je prelila čašu…Drama oko gašenja Aluminija počela se odražavati na političke prilike u Hercegovini

saborvelika

Hrvatska nezavisna lista (HNL) istupila je iz Hrvatskog narodnog sabora (HNS).

Ova politička opcija koja je uglavnom koncentrirana na područje Herceg-bosanske županije (HBŽ) gdje i imaju jedan broj vijećnika na županijskim i općinskim razinama.

Razlog za napuštanje HNS-a leži u, kako su naveli, "kapi koja je prelila čašu" zbog situacije s Aluminijem.
Za sutra je najavljena sjednica Predsjedništva i Glavnog vijeća HNS-a u Mostaru na kojoj će se razgovarati i o odlasku HNL-a iz HNS-a.U HNL-u su još naveli i kako će od institucija BiH zatražiti odgovornost sviju koji su imali veze s nekadašnjim hercegovačkim gigantom Aluminijem, piše Slobodna Bosna.

Bljesak info je obajvio više stavova sa zasjedanja proširenog predsjedništva Hrvatske nazavisne liste (HNL) održanog 13.07.2019. godine u Tomislavgradu, kada je i donesena jednoglasna odluka o istupanju HNL-a iz Hrvatskog narodnog sabora BiH (HNS BiH). U jednom od njih se kaže:

- Najbolji dokaz predstave za narod u igrokazu HNS-a je Izborni zakon u BiH kojim bi se osigurala ravnopravnost Hrvata sa dva druga naroda, a zaboravlja se činjenica da se prvo unutar HNS-a mora osigurati ravnopravnost unutar hrvatskog korpusa, jer je činjenica da hrvatski narod nema jednako pravo na zapošljavanje, školovanje, liječenje i sva druga ljudska prava ako ne pripadaju vladajućoj sekti ili njihovim satelitima. Pozivamo sve one koji misle svojom glavom i nemaju kriminalne dosjee da napuste ovakav Sabor i izbore se za Hrvatski narodni sabor koji će, kako mu i samo ime kaže, biti u službi hrvatskog naroda", stoji u priopćenju koje je potpisao Josip Perić, predsjednik HNL-a.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u