KakanjLive | Subota, 04.07.2020. godine

Počeli su Kakanjski dani

31.07.2017. - Mada je zvanično otvaranje Kakanjskih dana predviđeno za prve večernje sate, danas od 16,00 sati počeli su Dani poljoprivrede, poduzetništva i ekologije

Tridest poduzetničkih, trgovačkih i izložbenih štandova postavljeno je  na Gradskom šetalištu, između  Centralne pozornice i zgrade Pošte. Još četiri eko kućice sa jednom bosanskom sobom postavljenesu u Etno selo, koje će narednih pet dana biti otvorena učinica za niz predavanja, prezentacija, degustacija.

Etno selo je novi programski sadržaj Kakanjskih dana. Dominiraju  objekti i  predmeti koji asociraju i podsjećaju na stare bosanske kuće i avlije, a posebno mjesto na velikoj površini zauzimaju prodajni predmeti koje su radile  polaznice edukacija  koje organizira UŽOK. Tu je i jedna bosanska soba sa sećijom, jastucima, zavjesama, tkanim, vezenim i heklanim radovima.

Ovdje je i izložbeni pult  C.E.K.O.R. kakanjskog Udruženja koje promovira  život u ekološki zdravoj sredini i oni su za naredne dana pripremili prezentacije i edukacije.

Niz od tridesetak stolava  nudi poljoprivredne proizvode kako individualnih proizvođača tako i poljo udruženja. U svakom slučaju, sadržaji na Gradskom šetalištu, iodnosno Maloj cesti već su izazvali značajno interesovanje, ali će svakako biti puno važno da Kaknjci na oviom stolovima ponešto i pazare, jer na taj način svi izlagači će biti zadovoljni jer će njihov trud adekvatno biti i nagrađen...

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u