KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Pobjede kadeta i juniora Rudara protiv Željezničara

19.02.2019. - U prvim od po tri planirane utakmice na pripremama u Makarskoj, kadeti i juniori Rudara bili su uspješniji od odgovarajućih selekcija sarajevskog Željezničara i slavili identičnim rezultatom -2:1

junioriikadetimakarKadeti i juniori Rudara u Makarskoj

Zahvaljujući pomoći kluba, koji im je osigurao prevoz i roditelja, koji su participirali troškovce smještaja, kadeti i juniori Rudara od ponedjelja se nalaze na pripremama u Makarskoj. Za vrijeme šestodnevnih priprema, treneri Mirnes Buza i Bećir Mehanović, planirali su odraditi devet treninga i odigrati po tri kontrolna susreta.

U prvom nastupu protiv odgovarajućih selekcija sarajevskog Željezničara, koji se već nekoliko dana nalaze u Makarskoj, kadeti i juniori Rudara ostvarili su pobjede identičnim rezultatima – 2:1.
Strijelci za selekciju kadeta Rudara bili su Damir Bečak i Temin Pinjić, dok je strijelac oba pogotka za juniore bio Salahudin Selimović.

Trener kadeta Bećir Mehanović Željezničaru je suprostavio ovu jedanaestoricu:: Ćatić Osman, Husanovic Vildan, Suša Muhamed, Ajanović Ermin,Šljivo Selmin,Čizmić Alem, Duranović Emir,Šemić Benjamin, Bečak Damir, Pinjić Temin,Muflizović Irhad, dok je trener juniora Mirnes Buza, koji obnaša i dužnost koordinatora Omladinskog pogona,koristio usluge ove trinaestorice igrača; Sabljaković Amer, Gavrić Denis, Kozlo Hamza, Kusić Ertan, Merdić Muhamed, Jašarević Ensar, Jašarspahić Belmin, Spahić Ismar, Aletović Sanin, Selimović Salahudin, Kićo Temin,te Mire Bošnjaka i Benjamina Musića, koji su šansu dobili u drugom poluvremenu.

kadetirudarzeljomakarKadeti Rudara i Željezničara

Već u srijeda (20.februar,op.a.) juniori igraju protiv Slavije, koja se takmiči u Omladinskoj Premijer ligi, a za subotu je planiran dupli progrom protiv domaćeg Zmaja.

-Zahvalni smo Upravi kluba i roditeljima koji su nam omogućili da obavimo ove mini pripreme u Makarskoj. Treniramo i utakmice igramo na terenima Sportskog centra u Makarskoj i terenu u Tučepima, koji su u dobrom stanju, a smještaj i ishrana u hotelu Bonaca su za svaku pohvalu.Sve teče po planu i sugurno ćemo ovaj boravak u Makarskoj maksimalno iskoristiti, izjavio je trener kadeta Rudara Bećir Mehanović.

Potsjećamo, kadeti i juniori Rudara jesenji dio sezone u Omladinskoj ligi BiH-grupa A, završili su na trećem mjestu sa 21, odnosno 22 osvojena boda, s tim što juniori imaju veće izglede da osvoje prvo mjesto i izbore plasman u Omladinsku Premijer ligu BiH, to bi bio veliki uspjeh.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u