KakanjLive | Ponedjeljak, 01.03.2021. godine

Pobjeda Sarajeva protiv Rudara

26.01.2021. - U prijateljskoj utakmici, koja je odigrana u Trening centru u Butmiru, nogometaši Sarajeva savladali Rudar sa 3:0

butmirvelikaa

Nakon osam treninga odrađenih u Kaknju i Visokom, igrači Rudara odigrali su prvu kontrolnu utakmicu protiv aktualnog prvaka, ekipe Sarajeva. Trener Bećir Mehanović nije mogao računati na golmana Bekana zbog prehlade, dok se Faruk Jusić i Kenan Dervišagić  pripremaju sa svojim matičnim klubovima Mladosti (DK) i Sarajeva i njihov definitivni status bit će poznat tek nakon završetka priprema.

Bez obzira što im je ovo bio prvi nastup ove zime,  „Zeleno-crni“ su u prvom poluvremenu pružili jak otpor spremnijim igračima Sarajeva. Istina, domaći su imali veći posjed lopte, ali skoro da nisu ozbiljnije ugrozili mladog Armina Delibašića, jer je odbrana Rudara bila na visini zadatka. Jedini pogodak postigao je Haris Handžić u 36. minuti iz slobodnog udarca. Kod rezultata 0:0 Mirza Šubo je postigao regularan pogodak, ali je poništen zbog navodnog ofsajda.

U drugom poluvremenu oba trenera na teren su izveli nove postave. Kod Sarajeva je nastupilo devet prvotimaca, među kojima je bio i Kenan Dervišagić, koji je jesenji dio proveo u Rudaru i bio prvi strijelac tima, dok je Mehanović šansu pružio rezervistima i juniorima, te petnaestogodišnjem golmanu kadeta Anisu Jašarspahiću. Osjetila se razlika u kvaliteti i boljoj spremnosti Marinovićevog sastava, koji je preko Benjamina Tatara (71.) i Zinedina Mustedanagića (77.) dva puta zatresao mrežu poletarca Jašarspahića i zabilježio sigurnu pobjedu (3:0).

Bez obzira na visok poraz, trener Rudara Bećir Mehanović zadovoljan je ovom provjerom, posebno u prvom poluvremenu, u kojem su bili dostojan protivnik aktualnom prvaku.

Novu pripremnu utakmicu Rudar će imati u nedjelju 31.januara u Visokom protiv Stupčanice iz Olova.

FK “SARAJEVO“: Kovačević, Dušan Hodžić, Habibović, Miličević, Bešić, Pejović, Faruk Hodžić, Ramić, Varešanović, Milanović, Handžić (drugo poluvrijeme:Kanurić, Oremuš, Pidro, Adukor, Dupovac, Đokanović, Sušić, Mustedanagić, Velkoski, Dervišević.Trener:Vinko Marinović.

FK „RUDAR“: Delibašić, Sivac, Bešić, Musić, Goralija, Gačan, Sadiković, Kobilica, Čehajić,Hrelja,Šubo (od 55.minute: Jašarspahić, Zilić, Gavrić, Imamović, Bećak, Ajanović, Alajbegović, Gačić, Zukić, Selimović i Mušija).Trener: Bećir Mehanović.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u