KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Pobjeda Rudara u Živinicama

07.09.2019. - Golom Mirze Kovača iz 75.minute Zeleno-crni savladali domaći Slaven i zabilježili treću uzastopnu pobjedu

slavenziviniceTrebalo je da prođe više od deset godina da igrači Rudara ponove uspjeh iz sezone 2008/2009.kada su trijumfovali u Živinicama sa 2:1. Ovaj put su bez teškoća porazili neuvjerljivu ekipu Slavena, koja je pala bez ispaljenog metka! Golman Amir Bekan bio je tokom cijele utakmice bez posla, jer domaći nisu imali priliku da ga ugroze. Zasluga je to beskompromisne igre odbrambenog reda, prije svega štopera Goralije, Gačana i debitanta Gabrijela Popovića, koji je uspješno zamijenio kartoniranog Omera Musića.

Veoma dobru igru pružio je i vezni red, kojim su dirigirali iskusni Denis Cana i kapiten Belmin Kobilica, koji su organiziranim akcijama omogućili napadačima da se nađu šest-sedam puta u gol šansama. Golman Sakib Brezičanin u prvom dijelu odbranio je tri čista zicera,a u 45.minuti udarac Hrelje nakon odbijanca s gol crte izbacio je jedan od odbrambenih igrača Slavena. 

I u nastavku su Zeleno-crni imali veći posjed, kontrolirali igru i stvarali prilike,ali su napadači zatajili. Ipak, jedna od najljepših akcija urodila je plodom. Bilo je to u 75.minuti kada su Cana i Kobilica kreirali napad,kojeg su završili pogotkom braća Kovač. Fahrudin je bio asistent,a Mirza strijelac pobjedonosnog gola.

Bila je ovo treća uzastopna pobjeda Zeleno-crnih,koji su se na najbolji način iskupili svojim navijačima za dva poraza na otvaranju sezone.

Utakmica u Živinicama zbog obilne kiše i jakog vjetra kasnija je 20 minuta i odigrana je u veoma teškim uvjetima.

Bez obzira na ove okolnosti, igrači Rudara pružili su sjajnu partiju, najbolju ove sezone, u kojoj su sve linije tima djelovale besprijekorno.

-Srušili smo tradiciju i osvojili tri važna boda na teškom i za nas neugodnom terenu u Živinicama. Sve pohvale mojim igračima koji su ispunili zadatke i prezentirali kvalitetnu igru.Ovo je samo nastavak naše uspješne serije, igramo sve bolje, organizovanije i zaista je prava šteta što u završnici nedostaje malo više koncetracije jer mnogo promašujemo. Moram istaći i korektnu igru domaćina i veoma dobro suđenje,koji su nam omogućili da igramo bez opterećenja i prikažemo dobru partiju, istakao je trener Rudara Bećir Mehanović, koji se sve više pokazuje kao uspješan trener.

Slaven-Rudar 0:1

Gradski stadion u Živinicama.Gledatelja 150.Glavni sudija: Josip Martinović iz Čapljine. Pomoćni suci : Marko Grebenar (Livno) i Marijan Ćosić (Široki Brijeg). Četvrti sudija: Darko Gedžić iz Brčkog. Posmatrač suđenja: Jasmin Topić iz Cazina. Delegat utakmice: Mensud Drljević iz Goražda.
Strijelac: 0:1 Mirza Kovač (75.)
Žuti kartoni:Islamović, Mujkić i H.Salihović(Slaven), Cana, Sivac i Popović(Rudar).

SLAVEN: Sakib Brezičanin, Davor Todorović, Pero Tešić(od 46. Eldin Omerkić), Selvedin Islamović, Adnan Mujkić, Mirza Musić (od 80.Enis Mašić), Hasmir Salihović, Mirnes Salihović, Edin Junuzović, Jasmin Berbić, Semir Suljić(od 46.Armel Berbić).
Trener: Samir Hadžimahović.
RUDAR: Amir Bekan, Adis Goralija, Faruk Gačić, Gabrijel Popović, Eldar Sivac, Malik Gačić, Denis Cana, Adnan Hrelja(od 75.Nermin Hadžić) Belmin Kobilica, Mirza Kovač,(od 86.Tarik Zukić), Fahrudin Kovač (od 87.Zlatan Imamović). Trener:Bećir Mehanović.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u