KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Pobjeda Rudara u Novom Travniku

17.07.2019. - Golom Mirze Kovača iz 4.minute Zeleno-crni u prvoj kontrolnoj utakmici porazili donedavnu prvoligašku ekipu Novog Travnika minimalnim rezultatom 1:0

IMG_7637

Foto:Arhiv

Nakon desetak treninga, koji su uglavnom bili kondicionog karaktera, igrači Rudara gostovali su u Novom Travniku i odigrali prvu od šest planiranih test utakmica. Trener Mehanović koristio je usluge 22 igrača, među kojima su bila šestorica novajlija i pet juniora. Utakmicu su započeli Amir Bekan, Eldar Sivac, Malik Gačan, Adis Goralija, Omer Musić, Faruk Gačan, Alija Čulov, Belmin Kobilica, Adi Bešić, Mirza Kovač i Fahrudin Kovač, dok su u drugom poluvremenu šansu dobili golmani Vernes Karavdić i Deni Dedić, te igrači Gabrijel Popović, Denis Cana, Muris Filan, Hamza Kozlo, Ermin Ajanović, Denis Gavrić, Salahudin Selimović , Zlatan Imamović i Irfan Mahmutović iz Ilijaša koji se nalazi na probi.
Rudar je već u 4.minuti došao u vodstvo golom Mirze Kovača i do kraja susreta rezultat se nije mijenjao iako su Zeleno-crni imali bezbroj prilika, dok su Novotravničani samo jednom zaprijetili u drugom poluvremenu iz slobodnog udarca.

Trener Rudara Bećir Mehanović zadovoljan je igrom svog tima, ali ne i realizacijom, koja je i dosad bila rak-rana i dovođenje jednog klasičnog napadača ostaje prioritet svih prioriteta.

-Cijelu utakmicu imali smo inicijativu, bili bolji i opasniji. Imali smo puno veći posjed i osam prilika,od kojih je nažalost samo jedna realizovana.Ostaje nam opet stari problem – realizacija. Naša odbrana bila je na visini zadatka i domaći nisu imali ni jedne prilike, izuzimajući jedan dobro izvedeni slobodan udarac. Za prvu utakmicu mogu reći da sam zadovoljan jer su igrači odigrali disciplinovano, s puno trke i ako uspijemo pronaći golgetera, sigurno će ovaj tim biti tvrd orah za svakog protivnika, istakao je trener Rudara Bećir Mehanović, koji se pohvalno izrazio i o igri novajlija, kako iskusnih Gačana i Čulova, tako i mladih Bešića, Sivca i Popovića(sva trojica 1999.godišta,op.a), koji će uz domaće mlade snage konkurisati za tri mjesta koja su rezervirana za igrače zaštićenog godišta (21. i mlađi).

Već u subotu Zeleno-crni imaju novu provjeru protiv visočke Bosne na tradicionalnom turniru u Župči.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u