KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Pobjeda Rudara protiv Splita

26.02.2020. - U drugoj kontrolnoj utakmici, koja je odigrana na igralištu „Park mladeži“ u Splitu, golovima Hrelje i Bešića Zeleno-crni porazili ekipu RNK „Split“, koja se natječe u 3.HNL-Jug

rnksplitrudarDetalj sa utakmice odigrane u Splitu

Susret sa nekadašnjim ljutim rivalom u drugoligaškom takmičenju, poslužio je treneru Bećiru Mehanoviću da definitivno odredi početnu postavu za premijerni nastup protiv GOŠK-a u osminifinala Kupa BiH, koji se igra u srijedu 4. marta 2020. godine u Kaknju.

Trener Mehanović protiv Splita koristio je usluge 15-storice igrača, a startnu postavu su sačinjavali: Amir Bekan, Eldar Sivac, Omer Musić, Adis Goralija, Faruk Gačan, Adnan Hrelja, Belmin Kobilica,

Denis Cana (od 30. Alija Čulov ), Fahrudin Kovač, Nermin Hadžić i Kenan Dervišagić. U nastavku su umjesto Goralije, Hadžića i Hrelje priliku dobili: Enio Zilić, Faruk Jusić i Adi Bešić.

Trener Mehanović zadovoljan je pristupom igrača i fizičkom spremom, koju su njegovi izabranici pokazali na ovoj kontrolnoj utakmici, koja se može nazvati „generalkom“ uoči proljetne sezone.

- Odigrali smo kvalitetnu utakmicu u kojoj nismo dozvolili protivniku da stvori ozbiljniju priliku. Mi smo pored golova Hrelje i Bešića imali zicere preko Hadžića, Sivca i dva puta Fahrudina Kovača i naša pobjeda mogla je biti i uvjerljivija. Sve u svemu, zadovoljan sam pristupom svih igrača i fizičkom spremom, izjavio je poslije utakmice protiv RNK “Split“ šef Rudareve struke Bećir Mehanović, koji je posebno istakao veoma dobre uslove, kao i pažnju osoblja hotela „Bonaca“.

U četvrtak Zeleno-crni imaju novu provjeru protiv županijskog ligaša Vinjana u kojem će šansu dobiti mlađi igrači i oni koji nisu imali zapaženu minutažu zbog ozljeda i konkurencije.

Povratak iz Makarske planiran je za petak 28.02.2020.godine.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u