KakanjLive | Petak, 18.06.2021. godine

Pobjeda Rudara na oproštaju

30.05.2021. - U posljednjem ovosezonskom nastupu na domaćem terenu, izabranici trenera Husić porazili borbenu ekipu Travnika i stigli do trećeg mjesta na prvenstvenoj ljestvici

rudar_zadnje_kolo

 

Bila je ovo četvrta uzastopna pobjeda igrača Rudara, do koje su došli zahvaljujući individualnoj kvaliteti i efektnim golovima Idriza Džafića i Belmina Kobilice u samom finišu utakmice. 
Susret starih rivala protekao je u slaboj igri,posebno kad je riječ o prvom dijelu,u kojem osim dvije prilike Šube i Hrelje, ništa ne zavređuje da se istakne.
 
Sve što vrijedi istaći, odigrano je u prvih i zadnjih deset minuta drugogmpoluvremena,kada su postignuta dva,odnosno tri pogotka.Gosti su poveli već u drugoj minuti u nastavku veoma efektnim golom Varde sa dvadesetak metara.Radost gostuju trajala je samo pet minuta.Nakon jedne od rijetkih uspješno izvedene a kcije,Hrelja je savladao golmana Omerbegovića. Bila je to najava golijade,do koje je došlo tek u posljednjih desetak minuta,kada su postignuta još tri gola.Mrežu gostiju zatresao je Idriz Džafić,nakon male majstorije i efektnog udarca u 84.minuti, a samo tri minute kasnije,kapiten Kobilica je s više od 25 metara,snažnim udarcem, postigao rijetko viđen zgoditak.Konačan rezultat postigao je Torlak u posljednjej minuti,koji je odbijenu loptu od strane Bekana, ubacio u mrežu.
 
Ovom pobjedom zeleno-crni su stigli do trećeg mjesta na prvenstvenoj ljestvici i još jednu sezonu završit će u vrhu, bez obzira na ishod posljednje utaknice u Gabeli,što se može smatrati upjehom ako se zna u kakvim uvjetima i teškoćama su bili tokom cijele sezone.
 
Rudar - Travnik 3:2
 
Stadion Rudara. Igrano bez gledatelja. Glavni sudija:Emir Spahalić iz Mostara. Pomoćnici; Anis Kalajdžić(Mostar) i Sehmin Hakalović (Konjic).Četvrti sudija:Deni Čatibović iz Sarajeva. Posmatrač suđenja:Edis Zukić iz Tuzle. Delegat: Željko Soko iz Čapljine.
 
Strijelci:0:1 Vardo (47). 1:1 Hrelja(52), 2:1 Džafić (84), 3:1 Kobilica(87), 3:2 Torlak 90).
 
Žuti kartoni: Musić, Mušija, Čehajić i Duraković (Rudar), Brljak i Silajdžija (Travnik).
 
RUDAR: Bekan, Sivac (od 46 Bešić), Mušija, Musić, Duraković, Sadiković (od 87.Bećirhodžić), Kobilica, Čehajić (od 87.Žuna), Karalić (od 64.Vehab), Šubo (od 64.Džafić), Hrelja. Trener: Ramiz Husić.
 
TRAVNIK:S.Omerbegović, Brljak (od 64.Vrebac), Tabaković, Vardo (od 88.A. Omerbegović), M.Vujica (od 78.Đelibašić), Fazlić, Silajdžija, N.Vujica, Baltić, Sažić, Torlak. Trener:Adnan Beganović.
 
KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u