KakanjLive | Utorak, 20.04.2021. godine

Pobjeda Mladosti u Visokom

23.06.2018. - Ekipa dobojske Mladosti je u svom prvom kontrolnom meču uoči priprema za novu sezonu na stadionu Luke u Visokom savladala tuzlansku Slobodu rezultatom 3:0.

Mladost DK 2018-2019

Dobojani su bolje ušli u ovaj susret i stvorili nekoliko izglednih prilika, ali na odmor se otišlo sa rezultatom 0:0. U nastavku mnogo bolja igra izabranika Nermina Šabića koji su u potpunosti nadigrali sporstke prijatelje iz Tuzle i slavili rezultatom 3:0.

Golove za ekipu Mladosti postigli su Edvin Oraščanin koji je u dobojski tim stigao na probu iz Austrije, zatim povratnik u Mladost Anes Vazda i napadač Dalibor Pandža. Od prve minute za Mladost su nastupili Velić, Isaković, Diallo, Mišič, Čomor, Zahirović, Sadiković, Tandina, Anđušić, Hiroš i Guzina, dok su u drugom dijelu susreta priliku za igru dobili: Bukvić, Regoje, Hreljić, Burak, Alihodžić, Vazda, Aganspahić, Bojo, Orašćanin i Pandža.

Pored pomenutog Oraščanina na probi u dobojskom timu borave još Burak i Alihodžić, a o njihovom statusu Šabić i njegovi saradnici će odlučiti u narednim danima.

Naredni kontrolni meč Mladost igra ponovo na stadionu Luke u Visokom 29. juna, a protivnik će biti poznat u narednim danima.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u