KakanjLive | Petak, 26.02.2021. godine

Pobjeda Mladosti protiv banjalučkog Borca

03.07.2016. - Pobjedonosni pogodak postigao novajlija Lazar Kalajanović (25.8.1984.),dosadašnji igrač čačanskog Borca koji se nalazi na probi

kalajanovic_brazilacLazar Kalajanović (lijevo) i Aleksandre di Estefano Rodriges(desno) na jednom od treninga 

U četvrtoj kontrolnoj utakmici,koju su odigrali na „domaćem“ terenu u Busovači protiv banjalučkog Borca, nogometaši Mladosti ostvarili su treću uzastopnu pobjedu. Gol odluke pao je u finišu susreta kada je Lazar Kalajanović, koji se nalazi na probi, iz gužve, uz pomoć jednog odbrambenog igrača Borca, savladao mladog golmana Trkulju.

Utakmica je bila dosta kvalitetna i sadržajna.Igralo se kao da je riječ o prvenstvenom meču.Igrači oba tima pružili su dobru igru, sa dosta prilika,koje su ostale neiskorištene zbog slabe realizacije.

Treneri Ibro Rahimić i Zoran Dragišić šansu su pružili svim kandidatima. Kod Mladosti nisu nastupili lakše ozlijeđeni Aladin Isaković, Senad Karahmet i Aleksandre di Estefano Rodriges, dok je debitirao odbrambeni igrač Lazar Kalajanović(25.8.1984),koji je igrao u mlađim selelcijama Crvene Zvezde i Borca iz Čačka,o čijem statusu će konačnu riječ dati trener Rahimić.

Trener Borca na raspolaganju je imao sve igrače, među kojima desetak novajlija,od kojih posebno treba istaći povratnika golmana Asmira Avdukića, Erića, Prljetu, Radoju i prvog strijelca Prve lige Federacije BiH Borisa Gavrića,koji je došao iz Novog Travnika. Svi su ostavili povoljan dojam i već sad se može reći da će predstavljati veliko pojačanje za donedavnog banjalučkog premijerligaša.

-Bila je ovo dobra provjera pred odlazak na Zlatibor gdje ćemo odraditi glavnu fazu priprema.Meč u Busovači bio je prvi test prve radne sedmice ,ali ujedno prilika da vidimo u kakvoj se fazi nalazimo, šta treba da mijenjamo i unapređujemo, istakao je trener Borca Zoran Radišić.

Mladost(DK)-Borac(BL) 1:0

Stadion u Busovači. Gledalaca 150.Sudija;Samir Kapo.Pomoćnici: Mirza Demir i Bajazid Delibašić(svi iz Kaknja).Strijelac: 1:0 Lazar Kalajanović(86).
MLADOST(DK): Hadžić, Sušić, Hrelja, Gačan, Jusufović, Musić, Hodžić, Bošković, Kuzmanović, Asanović,Husić.Drugo poluvrijeme: Lalić, Rizvanović, Šećerović,Kalajanović, Šabanović, Galić, Šišić, Brkić, Kobilica, Ramović, Dilaver. Trener:Ibro Rahimić.
BORAC(BL):Avdukić, Erić, Popović, Vidović, Prljeta, Kiso, Radoja, Dujković, Gavrić, Malbašić, Zekanović.Drugo poluvrijeme: Trkulja, Sarić, Petrović, Gavrilović, Kondić, Škorić, Savić, Kukić, Babić, Danilović, Mance.Trener:Zoran Dragišić.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u