KakanjLive | Srijeda, 03.03.2021. godine

Pobjeda i poraz predpionira Rudara

07.06.2017. - U Sarajevu se igra završnica prvenstva predpionira Federacije Bosne i Hercegovine na kojem učestvuje deset kantonalnih/županijskih prvaka, među kojima su i predpioniri Rudara kao prvaci Zeničko-dobojskog kantona

Rudar 1

Predpioniri Rudara na završnici prvenstva BiH

Završnica ima turnirski karkater i igra se u dvije grupe čiji će pobjednici igrati u finalu,a drugoplasirane ekipe će se boriti za treće mjesto. Predpioniri Rudara nalaze se u Grupi „B“ koju sačinjavaju prvaci Tuzlanskog, Srednjobosanskog, Zeničko-dobojskog kantona i Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije.

U prvoj utakmici predpioniri Rudara minimalnim rezultatom(1:0)  porazili su prvaka Srednjebosanskog kantona, ekipu Romari iz Viteza. Pobjedonosni pogodak postigao je Fahir Husagić. U drugoj utakmici poraženi su od prvaka Hercegbosanske županije, ekipe Troglava iz Livna sa 2:0.

Drugog dana turnira(srijeda 7.juni) izabranici Amela Kozle u 11 sati igraju protiv Širokog Brijega, a posljednja grupna utakmica sa prvakom Tuzlanskog kantona, ekipom  „Bambi“, ćiji je vlasnik  bivši reprezentativac  Enes Mešanović-Sića, na programu je u 15 sati.

Trener predpionira Rudara Amel Kozlo više je nego zadovoljan organizacijom završnice,koja se igra u Sarajevu u organizaciji NS Federacije BiH.

-Organizacija je zaista na vrhunskom nivou. Smješteni smo u hotelu Park u Vogošći, tereni na Koševu su izvanredni i mi smo prezadovoljni. Što se tiče prvih utakmica, ostvarili smo polovičan uspjeh, ali sve je otvoreno jer su nam ostali rezultati išli na ruku . Ako pobijedimo  ekipu Širokog  Brijega,  koja je danas poražena  od viteške ekipe Romari, imamo realne šanse da se plasiramo dalje i  borimo za treće mjesto, što bi za našu ekipu bio veliki uspjeh, istakao je trener Rudarevih pjetlića Amel Kozlo.

M.Komšo/KakanjLive   

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u