KakanjLive | Nedjelja, 29.11.2020. godine

Planinari Kaknja u Ključu obilježili svoj dan

14.08.2018. - Članovi Planinarskog Društva „Bobovac „ Kakanj učestvovali u dvodnevnom obilježavanju Dana planinara Federacije BiH, u Bosanskoj krajini – u Ključu

05

Proteklog vikenda je održan dan planinara Federacije B i H, a u organizaciji planinarskog udruženja „Eko-sport“ Ključ na kojem je uzelo učešće 30 članova planinarskog društva Bobovac.

Federalnom planinarskom susretu prisustvovalo je preko 700 planinara i ljubitelja prirode iz više od dvadeset planinarskih društava iz B i H kao i zemalja okruženja.

03
Kamp za učesnike Dana planinara je bio postavljen na fudbalskom stadionu u neposrednoj blizini grada Ključa, a ispod samih kula starog grada, na obali rijeke Sane.

06

Druženje je trajalo dva dana. U okviru programa održavale su se sportsko-zabavna takmičenja, stručna predavanja i pokazne vježbe. Oni koji su željeli iskoristiti priliku mogli su posjetiti planinu Grmeč i Medeno polje kao i Klanac - Lanište gdje je smješten planinarski dom domaćina.

04

Poslije svečanog otvaranja svi učesnici su posjetili stari grad Ključ, zatim u defileu prošli kroz Ključ. Mnogobrojni Ključani koji su izašli na ulice srdačno su ih dočekali i nagradili aplauzima.

Učešće na Danu planinara FBiH za svoje članove obezbijedilo je planinarsko društvo Bobovac. Dio ishrane iz svog asortimana donirala je „Perutnina Ptuj - Pogon Breza“.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u