KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Pjetlići Rudara na turniru u Makarskoj

02.05.2016. - Škola nogometa RNK „Zmaj“ organizirala je tradicionalni međunarodni turnir“Makarska Cup 2016“ koji je okupio više od 1.000 mladih nogometaša iz 34 kluba koji su stigli sa 70-ak selekcija, među kojima su bili i „Pjetlići“ Rudara rođeni 2006 (U-10) i 2007 (U-9)

Takmičenje se odvijala po grupama, čiji su pobjednici igrali u završnim polufinalnim, odnosno finalnim susretima. „Pjetlići“ Rudara u svojim grupama postigli su po dvije pobjede i dva poraza i osvojili treća mjesta. Selekcija U-10 bila je bolja od ekipa Lustha (Mitrovica) i golovima Ajdina Begića, Rijada Husića i dva Hamze Delića pobijedila sa 4:1, dok je golom Hamze Delića porazila Glavice (1:0), a poražena je od Slavije (Prag) sa 3:0 i DNK Talent 2:0.

Selekcija U-9 pobijedila je ekipe Joso Bego iz Splita (3:0) golovima Denija Šabića (2) i Nadira Sikire, te Olimp (3:1), dok je poražena od domaćeg Zmaja 4:0 i Rudar Vodice sa 2:1.

Finalnim utakmicama u četiri uzrasne kategorije, turnir je zavšen pobjedama U-8 Bambusa iz Sarajeva, U-9 Hajduka iz Splita, U-10 Elektron Podgorica (Crna Gora) i U-12 Olti Peć (Kosovo).

Utakmice su bile s puno motiva, ali i kvalitete, posebno u najstarijem uzrastu (U-12) u kojem su trijumfovali Kosovari, ekipa Olti Peć, koja je u finalu pobijedila Adriatic (1:0), dok je Slavija (Prag) u borbi za treće mjesto porazila Split sa 3:0.

-Po procjeni čelnika organizatora, ovo je bio najorganiziraniji turnir dosad odigran u Makarskoj. Sve je funkcioniralo besprijekorno i naši dječaci, kojima je ovo bio prvi nastup na jednom međunarodnom turniru su impresionirani. Ostvareni rezultati se mogu smatrati uspješnim jer je konkurencija bila veoma jaka, istakao je trener u Školi fudbala Rudara Samir Trako, koji je zajedno sa Kemalom Šabićem predvodio dvije najmlađe selekcije Rudara.

U Rudarevoj ekspediciji na ovoj međunarodnoj reviji mladih talenata u Makarskoj pored trenera Samira Trake i Kemala Šabića bili su ovi igrači: Eman Smaka, Mensur Kozlo, Ajdin Đokić, Ajdin Begić, Rijad Husić, Emin Fejzić, Hamza Delić, Armin Bećirhodžić, Amel Aliefendić, Faris Mušija, Edi Radić, Bilal Kadić, Sanin Velić, Ajnur Zahirović, Nadir Sikira, Amar Kozlo, Aladin Coloman, Eldar Jusupović, Deni Šabić i Aldin Ismić, te fotoreporter našeg portala Mirsad Mujagić.

M.KOMŠO/KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u