KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Pioniri Mladosti prvaci NS ZDK-a

15.06.2019. - Pobjedama identičnim rezultatom (1:0) u oba finalna meča protiv prošlogodišnjeg prvaka, ekipe Rudara, pioniri Mladosti postali prvaci Nogometnog saveza ZDK-a za prvenstvenu sezonu 2018/2019. godinuShodno odredbama člana 4. Propozicija za takmičenje omladinskih liga, odigrane su polufinalne i finalne utakmice završnice natjecanja za prvaka Kvalitetne lige pionira NS Zeničko-dobojskog kantona za prvenstvenu sezonu 2018/2019.

Nakon odigranih polufinalnih utakmica u kojima su pioniri Mladosti kao prvoplasirani Grupe“A“ na svom terenu sa 8:1 porazili drugoplasiranu ekipu Grupe“B“, Borac iz Jelaha, a pioniri Rudara kao drugoplasirani Grupe“A“ u Žepču sa 2:0 pobijedili prvoplasiranu ekipu Grupe „B“, NK Don Bosco, odigrane su dvije finalne utakmice između Mladosti i Rudara. U obe utakmice slavili su izabranici trenera Amela Kozle, identičnim rezultatom (1:0) i zasluženo osvojili naslov prvaka. Pioniri Mladosti bili su uspješniji od Trakinih pulena i u regularnom dijelu prvenstva (pobjedom u Kaknju 1:0 i remijem 0:0 u Doboju) i sa dvije minimalne pobjede u finalnim mečevima potvrdili svoju ovogodišnju dominaciju.

Interesantno je istaći da su pod vodstvom Amela Kozle pioniri Rudara prošle sezone, bez poraza, osvojili naslov prvaka, dok su pioniri Mladosti bili osmi sa 12 osvojenih bodova. Prelazak trenera Kozle u redove Mladosti i trojice ponajboljih pionira Rudara, golmana Sanina Mušije, prvog strijelca Adnana Berbića i veznjaka Amila Hrelje, pokazao se kao pun pogodak i njima uz kapitena Saliha Hadžića svakako pripadaju značajne zasluge za ovogodišnje dobre rezultate i osvajanje šampionske titule.

Bez obzira što su ostali bez provjerenog trenera Kozle i glavnih poluga tima: Mušije, Berbića i Helje, pioniri Rudara predvođeni marljivim i dokazanim trenerom Samirom Trakom, cijelu sezonu bili su uz vodeću Mladost od koje su pretrpjeli jedini poraz u regularnom toku prvenstva i ostali bez prvog mjesta.
Razloga za slavlje imaju i u Rudaru, čiji su predpioniri osvajači titule, kao i u Mladosti, ali i sportski Kakanj jer već godinama najmlađe selekcije naša dva kluba drže dominaciju u Zeničko-dobojskom kantonu, što je najbolji dokaz da je kakanjsko podneblje bilo i ostalo nepresušno vrelo nogometnih talenata i da se u Rudaru i Mladosti poklanja dužna pažnja prema mlađim selekcijama.

Rezultati bi sigurno bili još bolji da u Kaknju postoji teren s plastičnom podlogom na kojem bi ovi dječaci mogli trenirati i igrati prvenstvene utakmice. Ovaj problem je posebno izražen kada su u pitanju sve selekcije Rudara, dok je stanje u Doboju dosta povoljnije jer postoje dva terena za trenažni proces, ali zbog čuvanja glavnog terena za premijerligaške utakmice, sve mlađe selekcije svoje prvenstvene utakmice igraju na terenu s plastičnom podlogom u Visokom što iziskuje dodatne napore i financijske izdatke ! Valjda će i ovaj problem jednog dana biti riješen i naša djeca imati optimalne uvjete, kao klubovi u Zenici, Visokom i drugim sredinama, čiji rezultati nisu ni približni rezultatima kakanjskih klubova.

esnafPehar kapitenu Mladosti Salihu Hadžiću uručio je Esnaf Buza

FK Mladost – FK Rudar 1:0 (1:0)

Završnica pionirskog takmičenja NS ZDK za sezonu 2018/19. Stadion Mladosti u Doboj-Kakanj. Gledalaca: 100. Rezultgat 1:0. Gol postigao Hamza Polovina u 4. minuti. Sudija: Ajdin Baručija. Pomoćnici: Emsad Topalović i Damir Bajrampašić.Delegat i kontrolor suđenja: Zikrija Pašalić.

FK Mladost
: Sanin Mušija, Armin Mušinbegović, Emir Goga, Harun Hadžalić, Hamza Polovina, Salih Hadžić, Adnan Berbić, Irfan Hrustanović,Muhamed Huskić, Amil Helja, Asmin Hrustić, Amel Hodžić, Elmas Duraković, Nedim Jašarspahić, Eman Šišić, Mustafa Selimović, Dino Uzunović i Damir Tokalić. Trener: Amel Kozlo.

FK Rudar
: Tarik Brković, Emin Ganić, Faris Husagić, Adin Skeledžija,Mirza Bećirhodžić, Almin Šljivo, Ajdin Begić, Armin Selimović, Alen Muminović, Rijad Smolo, Muhamed Šljivo,Halid Skeledžija, Eman Jašarević, Muhamed Kukić, Adin Trako, Selmedin Kobilica i Meris Merdić.Trener: Samir Trako.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u