KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Pioniri Mladosti pobjednici lige ZDK

28.05.2017. - Pionirska selekcija fudbalskog kluba Mladost Doboj Kakanj pobjednik je kvalitetne lige Zeničko-dobojskog kantona nakon što je u nedjelju 28. maja 2017. godine na svom stadionu u Doboju remizirala sa vršnjacima iz zeničkog Čelika odigravši 0:0. Zahvaljujući pobjedi od 1:0 u prvom susretu u Zenici, pioniri Mladosti su osvojili ligu ZDK i izborili plasman među 10 najboljih ekipa u BiH u svom uzrastu

U prvom susretu finala kvalitetne lige ZDK za pionire koji je igran u Zenici, ekipa Almira Jašarspahića je slavila sa minimalnih 1:0, pa im je i remi (0:0) u Doboju u nedjelju 28. maja 2017. godine bio dovoljan kako bi ponijeli titulu pobjednika lige ZDK.

Pioniri Mladosti su i u uzvratnom susretu na MGM Farm Areni bili bolji protivnik, stvarali su prilike, ali su gosti iz Zenice sačuvali svoju mrežu zahvaljujući sjajno raspoloženom golmanu Adiju Durmi koji je u čak tri navrata spasio svoj gol. Golman zeničke ekipe je zaustavio udarce Karića, Muflizovića i Jašarspahića, od čeka su posljednje dvije pred sami kraj susreta bili stopostotne. Na drugoj strani gosti su jedinu izglednu priliku imali u 17. minuti susreta kada je Atif Patković izašao sam pred Dženisa Merdića, ali je golman Mladosti sačuvao svoj gol i pokazao zašto je najbolji golman u pionirskoj ligi ZDK.

-Prije svega bih čestitao svojim momcima na tituli prvaka ZDK. Još prošlu utakmicu smo pored tog jednog gola trebali slaviti sa tri-četiri gola razlike, ali to su još uvijek mladi momci koji igraju u grču i njima se stvarno nema šta zamjeriti kada propuste neke prilike. Iako su i danas propustili tri izgledne prilike zaista nemam šta da prigovorim ovim momcima, jer su svojim radom, trudom i zalaganjem pokazali da su najbolji tim u ligi, a to smo danas krunisali osvajanjem pehara. Ova ekipa ima sjajnu selekciju, a zasluge pripadaju kolegama Kozici i Hasanoviću koji su odradili sjajan posao i ovo je samo još jedan pokazatelj da je ovaj klub sjajno organizovan od najmalđih kategorija do seniora. Nama je bilo najbitnije da bilježimo pobjede, bilo to protiv Rudara, Čaje ili Čelika, nebitno. Ovi momci su dizali svoje samopouzdanje od utakmice do utakmice i pokazali da su najbolji. Samo se ovako predanim radom može postići uspjeh, a pred ovim dječacima su sjajne karijere ukoliko nastave vrijedno da rade, rekao je trener pionira Mladosti Almir Jašarspahić nakon što su njegovi dječaci podigli pehar pobjednika lige pionira ZDK.

Pehar namjenjen pobjedniku pionirske lige ZDK kapitenu ekipe Eldinu Durmišu uručio je Igor Andrijević, potpredsjednik nogometnog saveza ZDK.

Pobjedom u finalu kvalitetne lige ZDK pioniri Mladosti su izborili završni turnir koji će igrati sa pobjednicima preostalih devet kantona u Bosni i Hercegovini.

Pioniri Mladosti koji su ponijeli titulu pobjednika ZDK su: Dženis Merdić, Ejub Omanović, Kenan Kulović, Eldin Durmiš, Mirza Silajdžić, Muharem Trako, Muhamed Kulović, Muhamed Karić, Malik Jašarspahić, Irhad Muflizović, Temin Pinjić, Amer Sabljaković, Esad Karahodžić, Sanin Imamović, Anes Hrustanović, Amar Amiđić, Amir Durmiš i Hamza Hadžić.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u