KakanjLive | Četvrtak, 04.03.2021. godine

Pioniri Mladosti jesenji prvaci bez poraza

27.11.2018. - Od pet mlađih selekcija Mladosti koje se takmiče u Premijer omladinskim ligama Bosne i Hercegovine i Kvalitetnoj ligi Zeničko-dobojskog kantona, najviše uspjeha ostvarili pioniri koji su sa 25 bodova osvojili naslov jesenjeg prvaka A grupe ZDK-a

PioniriMladosti
Pored prvog tima Mladosti, koji se već četvrtu sezonu s dosta uspjeha takmiči u BH Telecom Premijer ligi BiH, čak pet mlađih selekcija takmiče se u Premijer omladinskoj ligi BiH(U-19 -juniori, U-17-kadeti i U-15 –pioniri), odnosno Kvalitetnoj ligi Zeničko-dobojskog kantona –Grupa A ( U15-pioniri i U-13 predpioniri).Ove selekcije prethodnih sezona nisu imale uspjeha,ali iz godine u godinu osjeća se određen pomak i više nisu blizu začelja, posebno kod je riječ o kadetima i pionirima.

Nakon prošlogodišnje reorganizacije omladinskih liga,izdvojeno je takmičenje juniora(U-19), iz kojeg ispadaju dvije ekipe i ulaze prvaci Federalne lige i RS-a, dok u Ligama U-17(kadeti) i U-15 (pioniri) igraju samo selekcije čiji su seniori članovi BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.
Pioniri Mladosti u ovom rangu takmičenja jesenas su odigrali 17 utakmica u kojima su zabilježili 5 pobjeda, 4 remija i 8 poraza i trenutno se nalaze na osmom mjestu, s tim da imaju odigrati još zaostalu utakmicu protiv Čelika. S obzirom na jaku konkurenciju i rezultate prethodnih sezona, ovo je solidan učinak i trener Amel Kozlo očekuje bolje igre u nastavku prvenstva.

Mnogo više uspjeha imala je selekcija pionira koja se takmiči u Kvalitetnoj ligi Zeničko-dobojskog kantona – grupa A, koja je jesenji dio sezone završila na prvom mjestu sa 25 osvojenih bodova (8 pobjeda i jednim neriješenim rezultatom(Rudar Breza 1:1,op.a), sa tri boda prednosti ispred glavnom konkurenta, ekipe kakanjskog Rudara.

Vođenje ove dvije takmičarske selekcije pionira ljetos je preuzeo Amel Kozlo, koji je u ulozi koordinatora i trenera predpionira Rudara prethodne dvije godine uzastopno osvojio naslove viceprvaka Federacije BiH i njegov dolazak u mnogome je doprinio konsolidaciji i uspjesima pionirskih selekcija Mladosti.

-Moj proritetni zadatak je bio da izvršim selekciju igračkog kadra, jer postoji veliko interesovanje djece, kako iz našeg grada tako i susjednih mjesta. Iz Rudara sam doveo samo golmana Sanina Mušiju i napadača Adnana Berbića, koji je prvi strijelac sa 21.postignutim golom i koji je bio na posljednjem okupljanju pionirske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Pored njih dvojice, teret minule sezone iznijeli su Emir Goga, Salih Hadžić, Hamza Polovina, Adnan Šljivo i Harun Hadžalić, koji su vidno napredovali i zaslužuju da se posebno istaknu, kaže trener Amel Kozlo, koji sam vodio ove dvije selekcije pionira Mladosti.

Amel KozloAmel Kozlo je zadovoljan uslovima rada i podršci vodstva kluba, premda ima poteškoća kada je u pitanju trenažni proces zbog školskih obaveza igrača.

-Zbog ovog problema treninge održavamo dva puta dnevno, prije i poslije podne, kojima redovno prisustvuje po dvadesetak igrača iz obe selekcije, zavisno od njihovih školskih obaveza. Kada su u pitanju utakmice, tu nemamo nekih poteškoća jer jedna selekcija igra subotom, druga nedjeljom, zavisno od rasporeda. Ekupu određujem zavisno od protivnika, premda u Ligi ZDK-a obično igraju igrači mlađeg godišta, izuzev jačih utakmica, kao što su protiv Rudara i Čelika, koji su nam glavni konkurenti.Premda rezultati nisu u prvom planu, važno je da se pobjeđuje i da igrači ovog uzrasta stiču pobjedonosni mentalitet, smatra ovoj bivši igrač Rudara i Mladosti, koji se posvetio radu s mlađim kategorijama, kojima na sebi svojstven način prenosi svoje igračko iskustvo.

Spisak pionira Mladosti koji su u jesenjem dijelu sezone nastupalii:
Sanin Mušija, Ivan Ravlija, Faris Šabić (golmani), Nedim Jašarspahić, Asmin Hrustić, Kerim Bajtarević, Mustafa Selimović, Elmas Duraković, Sami Velić, Salih Hadžić, Armin Mušimbegović, Harun Hadžalić, Haris Šabić, Emir Goga Adnan Šljivo, Hamza Polovina, Irfan Hrustanović, Adnan Berbić, Dadin Kurspahić, Luka Tomić, Nedim Neimarlija, Faris Kamenčić, Eman Šišić, Muhamed Kadić, Semin Šehić, Damir Tokalić, Almin Vehab, Aldin Šljivo, Vedad Trako, Amar Delibašić, Dženan Hukić, Aldin Grahić, Ali Bajrić, Adi Đafić, Eldar Biogradlija.

Za nastavak prvenstva trener Kozlo planira registrovati još desetak igrača jer im u obe grupe predstoji čak 51.utakmica.
Pored ovih igrača,treba istaći i djevojčicu Mariju Bojić koja redovno trenira i nada se da će naći angažman u narednoj polusezoni, jer ima predispozicije da postane dobra igračica.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u