KakanjLive | Nedjelja, 28.02.2021. godine

Pionir Rudara Safet Čago u reprezentaciji BiH

29.05.2017. - Među dvadeset kandidata za prijateljske utakmice protiv SAD-a i Hrvatske, selektor pionirske reprezentacije Bosne i Hercegovine Zoran Erbez uvrstio i napadača Rudara Safeta Čagu

safetcagoSafet Čago, pozvan za utakmice sa Hrvatskom i SAD-a

„U-15“ reprezentacija Bosne i Hercegovine odigraće prijateljske utakmice sa vršnjacima iz Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske. Oba susreta će biti odigrana na stadionu Sportskog Centra Špansko u Zagrebu, prvi protiv SAD-a 4. juna u 16,00 sati, a drugi protiv Hrvatske dan poslije u 11,00 sati.

Selektor pionirske reprezentacije Bosne i Hercegovine Zoran Erbez uputio je pozive dvadesetorici najtalentovanijih pionira, među kojima se nalazi i napadač kakanjskog Rudara Safet Čago. Selektor Erbez u ovim susretima računa na sljedeće igrače: Nikola Miličević (Željezničar), Benjamin Ćosić (Sarajevo), Halid Džanko (Željezničar), Sergej Kalabić (Željezničar ST Banja Luka), Amar Drina (Željezničar), Elmedin Kečanović (Sarajevo), Amar Džuderija (Sarajevo), Faruk Duraković (Željezničar), Vaso Vuković (Sutjeska Foča), Ivan Grgić (Sarajevo), Hamza Gasal (Sarajevo), Tomislav Pehar (Cim Mostar), Srđan Đurić (Zvijezda 09), Mate Lasić (Široki Brijeg), Alen Seković (Čelik), Safet Čago (Rudar Kakanj), Viktor Paležnica (Borac Šamac), Slobodan Vujmilović (Borac Banja Luka), Amar Tahrić (Bod Bihać) i Faris Krkalić (Sarajevo).

Igrači će se okupiti u petak, 2.6.2017. u Trening centru NS/FS BiH u Zenici gdje će u 18, 00 sati odraditi trening. Polazak za Zagreb planiran je za subotu ujutro.
Safet Čago je uz Anesa Hrustanovića, koji od ove sezone nastupa za pionire Mladosti, bio daleko najbolji u predpionirskoj i pionirskoj selekciji Rudara i još prije dvije godine boravio je na okupljanjima i testiranjima u kampovima najmlađih selekcija BiH.

Iako pripada pionirskom uzrastu, Safet Čago već igra u selekciji kadeta Rudara, koji se takmiče u Omladinskoj ligi-Centar. Njegov neosporni talenat i sjajne igre u pionirima i posljednju sezonu u kadetima, nisu ostale nezapažene od strane selektora Erbeza i njegovih suradnika i poziv u pionirsku reprezentaciju BiH je doista veliko priznanje za ovog izuzetno talenovanog igrača , kao i trenere u Omladinskom pogonu Rudara.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u