KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Petica Rudara u prvoj pripremnoj utakmici

02.02.2016. - U prvoj pripremnoj utakmici kakanjski Rudar puno bolji od imenjaka iz Zenice

Pomoćni teren SRC Kamberovića polje u Zenici. Gledatelja 100. Sudac:  Đulić (Zenica). Strijelci: 0:1 Nerimalija (14), 0:2 Neimarlija (36), 0:3 Džafić (40), 0:4 Topalović (43) – penal, 0:5 Muflizović (60).
RUDAR (Z): Hrustanović, Aletić, Hurem, Jurković, Hamzić, Prasko, Šut, A. Vehabović, S. Vehabović, Aj. Bečić, Nikolić. Još su igrali: Smajlović, Jusić, Isaković, Ad. Bečić, Čoloman, Šabić. Trener:Armin Bujak.
RUDAR (K): Mujagić, Sarvan,Delić, Alić, Čizmić,Hasić, Topalović, Gafurović, Kulović, Džafić, Neimarlija. Još su igrali: Jokanović, Hrustanović, Goralija, Crnović, Durmić, Ramić, Čehajić, Muflizović i Smolo.Trener:Nijaz Kapo

U prvoj provjeri, nogometaši Rudara u svim elementima igre nadigrali su svog imenjaka iz Zenice. Razlika u kvaliteti bila je očita, što su igrači trenera Nijaza Kape iskoristili i napunili mrežu zeničkog drugoligaša. Amel Neimarlija je dva puta pogađao nakon početničkih grešaka domaćeg vratara. Idriz Džafić je u 40. minuti snažnim udarcem sa 10-tak metara pogodio mrežu Hrustanovića, a dobru igru u prvom dijelu zaključio je Armin Topalović u 43. minuti iz opravdano dosuđenog penala, nakon što je u produru na nedozvoljen način zaustavljen Vedin Kulović. U nastavku su ponovno dominirali „zeleno-crni“ i svoju terensku premoć materijalizirali pogotkom mladog Vedada Muflizovića. U drugom poluvremenu na golu Rudara bio je Josip Jokanović, bivši junior Željezničara, koji je prošle sezone igrao u njemačkom Oberligašu i njegov status bit će poznat nakon subotnje utakmice u Visokom protiv prvoligaša Novog Travnika.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u