KakanjLive | Ponedjeljak, 01.03.2021. godine

Petarda Rudara u mreži Viteza

06.02.2019. - U prvom kontrolnom susretu, na terenu s plastičnom podlogom na stadionu Luke u Visokom, Zeleno-crni rezultatom 5:1 porazili prvoligašku momčad Viteza

Nakon više od tri sedmice napornog rada, igrači Rudara odigrali su prvu od pet planiranih kontrolnih utakmica. Bez obzira što su tek desetak dana radili s loptama, izabranici trenera Hodžića u prvom testu pokazali su dobru igru i uvjerljivo savladali ekipu Viteza. Trener Hodžić koristio je usluge svih kandidata na koje računa u nastavku prvenstva, izuzev Adisa Goralije,koji je spriječen radnim obavezama. U ranom otvaranju utakmice Bajro Spahić je postigao prvi,a nedugo zatim Fahrudin Kovača drugi pogodak. Vitežani su preko Marka Markovića iskoristili jedan kiks odbrambenih igrača

Rudara i na poluvrijeme se otišli s minimalnom prednošu Zeleno-crnih, koji su imali daleko veći posjed i nekoliko zrelih prilika koje nisu uspjeli realizirati,a i vratar Viteza Antonio Kragić imao je nekoliko zapaženih intervencija.

U nastavku je trener Hodžić izveo drugu postavu, koja je također dominirala i nadigrala Vitežane, koji u odnosu na jesenju sezonu imao dosta jaču ekipu. Bolju igru Rudara materijalizirali su Amel Neimarlija s dva gola i mladi Mirza Šubo, koji je u Zeleno-crnom dresu debitirao s pogotkom.

fadilvisokoTrener Rudara Fadil Hodžić zadovoljan je igrom i odnosom svojih igrača, koji su tokom svih 90 minuta bili superiorniji od Vitežana.

-S obzirom da nam je ovo bila prva kontrolna utakmica, moram priznati da sam prijatno iznenađen. Kako prikazanom igrom, tako i odnosom igrača, koji su odigrali odgovorno, s dosta agresivnosti i trke. Imali smo daleko veći posjed, dosta izrađenih akcija iz kojih smo postigli pet golova.Već na otvaranju utakmice postigi smo dva gola i uz malo više prisebnosti mogli još koji put zatresti protivničku mrežu. U nastavku su šansu dobili mlađi igrači koji su me također prijatno iznenadili, posebno mladi Sedad Subašić svojom kreativnošću i Amel Neimarlija i Mirza Šubo realizacijom.

Pokazali smo kolika je razlika između nas i Viteza, a ono što me posebno raduje što je pojačana konkurencija u svim linijama tima i ja vjerujem da ćemo u nastavku igrati još bolje i ostvariti željene ciljeve, istakao je trener Rudara Fadil Hodžić.

Drugu provjeru igrači Rudara imaju u subotu 9.februara u Visokom protiv srbijanskog prvoligaša Slobode iz Užica, koja se nalazi na pripremama u SC Olimp na Palama.

Rudar-Vitez 5:1 (2:1)
Stadion Luke u Visokom, teren s plastičnom podlogom. Gledatelja 150.Glavni sudija Mirza Demir(Kakanj), pomoćnici Elman Čolak i Belmin Livnjak(Zeica).
Strijelci: 1:0 Bajro Spahić, 2:0 Fahrudin Kovač, 2:1 Marko Marković, 3:1 Amel Neimarlija, 4:1 Amel Neimarlija, 5:1 Mirza Šubo.

FK RUDAR: Amir Bekan, Belmin Čehajić, Admir Fočo, Omer Musić, Fadil Čizmić, Denis Cana,Belmin Kobilica, Adnan Hrelja, Mirza Kovač, Bajro Spahić, Fahrudin Kovač.Drugo poluvrijeme: Alija Jamaković, Muris Filan, Admir Fočo(Mirza Šubo), Omer Musić, Armin Topalović, Alen Ćosić, Zlatan Imamović, Sedad Subašić, Malik Gačić, Amel Neimarlija i Mustafa Mušija. Trener:Fadil Hodžić.

NK VITEZ: Antonio Kragić, Armin Sarvan, Marko Marković, Nijaz Fazlić, Faruk Gačan, Damir Osmanković, Haris Đaferović, Alden Bešić, Damir Rovčanin,,Elmir Hadžikadunić, Kemal Salihagić. Trener:Veseljko Petrović.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u