KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Petarda Rudara u mreži Bosne Union

23.02.2019. - U posljednjem testu uoči početka proljetnog dijela prvenstva, Zeleno-crni u Sarajevu porazili drugoligašku ekipu Bosne Union rezultatom 5:1

rudarvisoko
Bila je ovo peta, ujedno posljednja kontrolna utakmica izabranika trenera Fadila Hodžića, koja je, kao i prethodne četiri, odigrana na terenu s plastičnom podlogom. Trener Hodžić ponovo je pružio šansu svim igračima na koje računa u nastavku prvenstva, izuzev gripoznog Belmina Čehajića,te lakše ozlijeđenih Murisa Filana i Fahrudina Kovača. Umjesto Bekana, na golu je bio Alija Jamaković,a šansu je dobio i mladi Deni Dedić(2000.) koji ima još pravo nastupa za juniorsku selekciju.

Utakmicu je počela jedanaestorica; Alija Jamaković, Anes Ćosić, Admir Fočo, Omer Musić, Adis Goralija, Denis Cana, Belmin Kobilica, Adnan Hrelja, Mirza Kovač, Bajro Spahić i Mirza Šubo, dok su u drugom poluvremenu šansu dobili; Deni Dedić, Malik Gačić, Fadil Čizmić, Sedad Subašić, Mustafa Mušija, Amel Neimarlija.

U prvom dijelu Bosna Union, bivši prvoligaš(Bosna Sema,op.a.)je pružila solidan otpor i na odmor se otišlo s dva gola prednosi za Rudar.Strijelci su bili kapiten Belmin Kobilica i Mirza Kovač. U nastavku utakmice trener Hodžić je osvježio ekipu, koja je imala potpunu dominaciju i stvorila bezbroj šansi, od kojih je dvije iskoristio novajlija Mirza Šubo i jednu Mustafa Mušija , koji su se sa po četiri postignuta gola u pet utakmica prvi strijelci priprema, što svakako raduje trenera Hodžića jer je riječ o mlađim igračima zaštićenog godišta od kojih trojica, kao što je poznato, moraju biti u početnoj postavi.

I ova utakmica je pokazala da su igrači Rudara fizički spremni i da je trener Hodžić kroz pet utakmica uspio modelirati igru i sastav tima, od kojeg se s pravom mogu očekivati bolji rezultati u nastavku prvenstva, koje počenje 2.marta 2019.godine kada Zeleno-crni gostuju u Jajcu.

-Bez obzira što nismo išli na planirane pripreme u toplije krajeve, uspjeli smo plan i program realizirati. Odigrali smo pet kontrolnih utakmica, koje su pokazale da imamo jaču konkurenciju u odnosu na jesenji dio,a svakako najveći dobitak je sve bolja igra mladih igrača, što nije bio slučaj u prvom dijelu prvenstva kada smo često imali problema sa igračima zaštićenog godišta(21.godina, op.a.).Jedini problem je što smo sve utakmice i treninge odradili na terenima s plastičnom podlogom jer nismo imali mogućnosti koristiti terene sa prirodnom travom, istakao je trener Rudara Fadil Hodžić.
M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u