KakanjLive | Petak, 29.05.2020. godine

Pet medalja za kakanjski Nur

06.11.2017. - Takmičari kakanjskog taekwondo kluba Nur su na međunarodnom takmičenju koje je održano u italijanskom Torinu 5. i 6. novembra osvojili pet medalja.

U subotu i nedjelju 4. i 5. novembra 2017. godine italijanski grad Torino bio je domaćin Međunarodnog taekwondo turnira za mlađe kadete, kadete, juniore i seniore. Na turniru je nastupilo 416 takmičara iz čak 62 kluba iz šest država.

Kakanjski taekwondo klub ''Nur'' je uzeo učešće na ovom takmičenju sa šest takmičara koji su osvojili pet medalja. Zlatne medalje osvojili su Adna Berbić, Ismir Kovač, Merjema Fejzić i Emra Helja. Bronzanom medaljom se okitio Hamza Musić, dok je Anes Kovač ostao bez plasmana.

Takmičare kakanjskog ''Nura'' na turniru u Italiji su predvodili treneri Sedina Berbić i Haris Mušija. Članica ovog kluba Sumeja Fejzić je sudila na ovom izuzetno jakom turniru.

U narednom periodu kakanjski ''Nur'' očekuju takmičenja u Njemačkoj u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, dok se kadeti pripremaju za takmičenja u Olovo i na Ilidži.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u