KakanjLive | Ponedjeljak, 01.03.2021. godine

Pavić-Ne smijemo podcijeniti Jedinstvo

03.11.2017. - U okviru 14.kola Prve lige Federacije, u subotu sa početkom u 13 sati i 30 minuta, Rudar za protivnika ima bihaćko Jedinstvo i to je prilika da se izabranici trenera od svojih vjernih navijača oproste dobrom igrom i pobjedom

DSC04542
U posljednoj domaćoj ovosezonskoj utakmici, Zeleno-crni će snage odmjeriti sa podmlađenom ekipom Jedinstva, koja ima samo sedam osvojenih bodova i objektivno, male šanse da priredi senzaciju u Kaknju kao što je bio slučaj u finišu prošle sezone.Međutim, u sportu je sve moguće i oprez nije na odmet.

Tako razmišlja i trener Rudara Boris Pavić, koji je tokom ove sedmice najviše pažnje posvetio motivaciji i psihičkoj pripremi svojih igrača, od kojih traži da ozbiljno shvate protivnika i da pruže maksimum svojih mogućnosti.

-Mi smo favoriti i to moramo potvrditi na terenu. Ne smijemo potcijeniti Jedinstvo, koje će sigurno  defanzivnom igrom pokušati da prirede iznenađenje. Moji igrači konačno moraju shvatiti da se bez velikog truda i kolektivne igre ne može ništa postići. Moramo igrati borbenije, imati brži protok lopte, napadati preko krilnih pozicija, vršiti permanentan pritisak i uspjeh neće izostati. Također, igrači moraju znati da su veliki dužnici našoj publici jer su, izuzev protiv Bratstva (3:0) i Metalleghea (4:2), pokazali totalnu neefikasnost i „prosuli“ čak deset bodova, što nas je dovelo u situaciju da nam je svaka naredna utakmica kvalifikacionog karaktera, istakao je trener Rudara Boris Pavić, koji najavljuje izmjene u startnoj postavi, ali i sistemu igre, jer je nezadovoljan igrama i učinkom pojedinaca, ali i kompletnog tima.

Nismo aludirali da nam „otkrije“ sastav tima i imena pojedinaca čijim zalaganjem,odnosom i učinkom nije zadovoljan, ali će se, kako kaže Pavić, igrači sami prepoznati kad izdiktira početnu postavu. Izuzev Armina Sarvana, koji je u Gradačcu dobio treću javnu opomenu i automatsku zabranu igranja prve naredne utakmice, svi ostali igrači su spremni za posljednji ovosezonski nastup pred svojim navijačima, što nije bio slučaj u prethodnim utakmicama.

Utakmica Rudar-Jedinstvo igra se u subotu 4.novembra sa početkom u 13 sati i 30 minuta. Glavni sudija je Ernis Džemidžić iz Goražda. Pomoćne sudije: Boris Bilješko (Novi Travnik) i Oliver Žilić (Vitez). Četvrti sudija Semir Sarajkić (Sarajevo).Posmatrač suđenja Semir Kaplan (Stolac). Delegat utakmice Eldin Hodžić (Tuzla).

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u