KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Pavić-Čast je i privilegija biti trener Rudara

25.09.2017. - Danas je u klupskim prostorijama kakanjskog Rudara održana press konferencija na kojoj je javnosti predstavljen novi šef stručnog štaba Boris Pavić.

DSC04320

Sekretar kluba Armin Bašić je na početku press konferencije novinarima predstavio Pavića, a potom se predstavnicima medija obratio i predsjednik kluba Emir Zaimović. 

-Odavno nisam bio bolje raspoložen kada su u pitanju press konferencije našeg Rudara. Ostvarili smo saradnju sa jednim od najboljih trenera koji su bili slobodni na tržištu. Pavić ima sjajno premijerligaško isksutvo i vjerujem da smo napravili pravi potez. Razgovarali smo sa nekoliko istakuntih trenera čiji CV-ovi su zaista impresivni, ali naš prvi izbor je bio Boris Pavić sa kojim smo sklopili dogovor. On je svjestan težine imena FK Rudar Kakanj i uklapa se u naše ambicije. Iako ima samo 43 godine iskusan je trener, autoritativan i ambiciozan, rekao je na pressici predsjednik zeleno-crnih Emir Zaimović, a potom se obratio i novi šef struke Rudara, Boris Pavić:

DSC04319

Boris Pavić: Čast je i privilegija biti trener kluba koji ima bogatu tradiciju

-Ogromna je čast i privilegija biti trener kluba koji ima bogatu tradiciju. Nadam se da ću svojim predanim radom opravdati očekivanja i povjerenje Uprave kluba i kakanjske javnosti, rekao je Pavić na početku svog obraćanja a potom se osvrnuo i na položaj Rudara koji se nakon osam kola nalazi na sedmoj poziciji Prve lige Federacije BiH:

-Situacija nije ugodna. Očigledno je kako prethodnih osam kola nije zadovoljilo ukus čelnika kluba. Prosulo se mnogo bodova. Ja volim izazove i nalazio sam se u ovakvim situacijama u Čeliku. Uz podršku navijača vjerujem u uspjeh. Do pauze imamo četiri gostujuće utakmice protiv ekipa koje pretenduju na sami vrh i plasman u Premijer ligu BiH, a tu su i tri domaće utakmice. Cilj je osvojiti što je moguće više bodova. Ja sam sebi postavio ciljeve, a kratkoročni je da stabilizujemo situaciju u klubu i vratimo samopouzdanje igračima što je prije moguće, dodao je Pavić, a onda je rekao kako poznaje nekoliko igrača Rudara koji imaju premijeligaško iskustvo:

-Dosta igrača Rudara koji su igrali u Premijer ligi BiH dobro poznajem. Klub je spoj mladosti i iskustva i ova ekipa uz bespoštednu borbu može i do samog vrha. Ubrzo ćemo uhvatiti priključak sa ekipama iz vrha tabele, a onda uz dogovor sa ljudima iz Uprave vidjeti gdje se to još trebamo pojačati kako bi bili što konkurentniji ekipama koje žele Premijer ligu. Zaista sam sretan što sam dio ove priče.

Boris Pavić je potpisao ugovor do kraja sezone uz mogućnost produženja saradnje. Ovaj četrdesettrogodišjni Sinjanin preferira napadački stil igre u formaciji 4-3-3, a voli kada njegova ekipa vrši pritisak na protivnika, kao i posjed lopte. Igru njegovih ekipa je krasi velika borbenost i mnoštvo ideja u napadu. Vjerujemo da će Rudar dobiti mnogo sa ovim stručnjakom koji bi debi na klupi Rudara trebao imati već u Čapljini u narednom kolu.

Sportska biografija Borisa Pavića

Boris Pavić je rođen 4. decembra 1973. godine u Sinju gdje je zapčeo svoju igračku karijeru. Kasnije je igrao klubovima Inter Zaprešić, HNK Rijeka, Varteks Varaždin, Segesta Sisak, dok je prvi inostarni angažman imao u zeničkom Čeliku u sezoni 2001/2002. U narednoj sezoni igrao je u Sydney Unitedu, a potom ponovo u Čeliku u sezoni 2003/2004, a nakon toga u Žepču, Šibeniku i Splitu, a karijeru je završio u Junaku iz Sinja u kojem je i počeo svoju igračku karijeru. U istom klubu je započeo i svoju trenersku karijeru, a potom je vodio u dva navrata zenički Čelik i jednom ekipu Viteza. U ponedjeljak 25. septembra 2017. godine je imenovan na mjesto šefa stručnog štaba kakanjskog Rudara sa kojim je potpisao ugovor do kraja tekuće sezone.

E.Škulj & M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u