KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Pandža-Igramo sa najlakšim ali ne i laganim protivnikom

15.02.2018. - Imali smo sreće, dobili najlakšeg protivnika, ali ne laganog, upozorava pred polufinale Kupa BiH u košarci, trener Kakanjaca Josip Pandža

josippandzaJosip Pandža, ističe udarnu trojku Student Igokee, reporezentativce Ilića, Jankovića i Nikolića

Final four Kupa BiH u košarci igra se u petak i subotu na parketu sportske dvorane Kulturno sportskog centra Kakanj. U završnici se takmiče četiri tima, dva sa područja Federacije BiH: KK Kakanj i HKK Zrinjski iz Mostara i dva sa područja Republike Srpske: KK Igokea i KK Student Igokea.

Utakmicom, u petak 16. Februara, sa početkom u 17,00 sati, u kojoj se sastaju KK Kakanj i Student Igokea biće otvoren ovaj dvodnevni Final four. O protivniku i očekivanjima, trener Košarkaša Kaknja, Josip Pandža kaže:
- Velika utakmica za nas. U ždrijebu smo imali sreće i dobili najlakšeg protivnika od tri, ali ne laganog. Ekipa Studenta, koja je juniorski prvak BiH, treća u juniorskoj Aba ligi, te osvajač seniorskog Kupa Republike Srpske, zaslužuje maksimalni respekt i poštovanje. Na putu do četiri najbolje ekipe u državi, u Kup natjecanju, izbacili su prvoligaše Radnika iz Bijeljine i Mladost iz Mrkonjić Grada. To nas poziva na maksimalni oprez. Glavne karike protivnika su srbijanski juniorski reprezentativac Dalibor Ilić, te reprezentativci BiH Aljoša Janković i Nemanja Nikolić. Imamo potrebne materijale o protivniku i nadam se da ćemo u petak biti spremni. Preuzimamo ulogu favorita i na nama je da to na parketu opravdamo te dođemo do finala Kupa. Nastupiti ćemo sigurno bez Merdanovića, dok su ostali igrači spremni za susret.

daliborilicNajbolji igrač Student Igokee, juniorski reprezentativac Srbije Dalibor Ilić (bijeli dres)/Foto: KK Igokea

Student Igokea je ekipa koja se takmiči u Prvom košarkaškom rangu Republike Srpske i trenutno na tabeli zauzima treće mjesto sa omjerom od 10 pobjeda i četiri poraza. Njihov najbolji igrač, Dalibor Ilić, rodom iz Višegrada, proglašen je i za najboljeg igrača, prvog dijela prvenstva Košarkaškog saveza Republike Srpske. Roster kojeg uspješno vodi trener Žarko Milaković, sačinjavaju: Nemanja Živković, Sergej Malešević, Dalibor Ilić, Dragan Blešić, Danilo Cvetić, Nemanja Nikolić, Aljoša Janković, Dušan Lakić, Miloš Damjanović, Luka Vuković, Đorđe Savić, Veljko Čečavac.
Cijena ulaznica za prvi dan ovog Kup turnira je 5,00 KM obe utakmice, a cijena ulaznice za finalni susret u subotu je 3,00 KM. Polufinalni parovi su KK Kakanj – KK Student Igokea , utakmica počinje u 17,00 sati, a u drugom meču se sastaju HKK Zrinjski – KK Igokea sa početkom u 19,30 sati.Pobjednici, u suboti narednog dana igraju finalnu utakmicu.

 

A.Z. i M.K./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u