KakanjLive | Srijeda, 03.03.2021. godine

Pačariz na čelu Omladinskog pogona Rudara

04.04.2019. - Pored vođenja klupske Škole fudbala, vodstvo kluba bivšem kapitenu i treneru svih selekcija povjerilo i ulogu koordinatora Omladinskog pogona koju je dosad obnašao Mirnes Buza

DzemalPacarizDžemal Pačariz
Imenovanjem Mirnesa Buze za šefa stručnog štaba, koji je dosad pored dužnosti sportskog direktora, bio koordinator Omladinskog pogona i trener juniora, došlo je do drastičnih promjena u Omladinskim selekcijama Rudara.

Za novog koordinatora Omladinskog pogona imenovan je Džemal Pačariz, koji se poslije bogate igračke karijere posvetio trenerskom pozivu i s dosta uspjeha predvodio sve selekcije, od pionira do prvog tima u sezoni 2014/15.godine. Svakako, najviše uspjeha imao je sa juniorskom ekipom koja se svojevremeno takmičila u Omladinskoj Premijer ligi BiH u kojoj su igrali sadašnji prvotimci Adis Goralija, Omer Musić, Mirza Kovač, Belmin Čehajić, Belmin Kobilica, te Mirza Merdić, Josip-Joža Tomić i Stjepan Šipić, koji nastupaju u niželigaškim timovima u Njemačkoj i golman Harun Strika koji brani u TOŠK-u iz Tešnja.

Vođenje juniorskog tima povjereno je Bećiru Mehanoviću,a kadetske selekcije Kemalu Šabiću, koji posjeduju A licence, koje su neophodne za trenere juniora i kadeta koji se takmiče u Omladinskim ligama N/FS BiH. Samir Trako će predvoditi pionire,a Ramiz Husić predpionire, koji se takmiče u Kvalitetnim ligama pionira i predpionira Zeničko-dobojskog kantona.Trener golmana ostaje Ismar Pojskić.

Pored obavljanja dužnosti koordinatora Džemal Pačariz će i dalje voditi klupsku Školu fudbala, kojem će se pridružiti donedavni prvotimac Amel Neimarlija, koji se oprostio od aktivnog igranja. Zbog racionalizacije troškova, ali i nedostatka licenciranih trenera, u dvostrukim ulogama će djelovati i Bećir Mehanović i Ramiz Husić, koji su nedavno imenovani za pomoćnike trenera prvog tima.
Ovim postavljenjima definitivno je kompletiran stručni štab Rudara, kojeg sačinjava osam bivših igrača ovog kluba.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u