KakanjLive | Subota, 04.07.2020. godine

Otvoreni dani organske proizvodnje

01.08.2016. - Svečano je u 16:00 sati otvoren jedan od programskih sadržaja “Kakanjskih dana” koji se odnosi na organsku proizvodnju.

Kiša koja pada cijelo poslijepodne bila je sastavni dio i otvaranja Dana organske proizvodnje. Prava je šteta što nije bilo ljepše vrijeme jer bi se prvoj manifestaciji “Kakanjskih dana” sigurno odazvao veći broj građana. Prilikom otvaranja poljoprivredni proizvođači uručili su prigodan poklon općinskom načelniku Nerminu Mandri, na čemu se zahvalio i rekao:

- Dragi izlagači, dragi organizatori, poštovani gosti i prijatelji Kaknja čini mi veliko zadovoljstvo da vas mogu pozdraviti. Na ovaj način želimo da damo značaj organskoj proizvodnji, rukotvorinama, proizvođačima meda jer na ovaj način potičemo brojne sugrađane da se bave ovim djelatnostima te da se što bolje pazari jer je to u konačnici svima interes. Moramo se naučiti da proizvodimo i da kupujemo domaće. Posebno mi je drago da se osmi put susrećemo u Kaknju na izložbi organske proizvodnje.

izjava_1_1Nadina Kovač, ima dizajnerski studio i na svome štandu predstavlja autorska djela:
- Kakanjski dani nam svima pružaju šansu da se predstavimo u onome što radimo su nam nagrada za sav uloženi trud tokom godine. Očekujem da će ovo biti super, jako sam zadovoljna i vidjećemo šta nas još čeka do kraja “Kakanjskih dana”.

izjava_3Mirha Delibašić, izlaže na štandu predmete izrađene u drvetu:
- Kakanjski dani nam pružaju mogućnost da izložimo proizvode, pokažemo šta radimo. Ove godine smo zadovoljni lokacijom, dostupni smo kupcima. U narednim danima, a i poslije ove manifestacije očekujemo rezultate ove promocije i bolju prodaju.

izjava_2Mensur Selimović, poznati Kakanjski ugostitelj pripremio je koktel za otvaranje ovog događaja:
- Kakanjski dani pružaju ugostiteljima priliku kada bilježe veću posjetu u objektima a ako bude lijepo vrijeme očekujemo da će u ovima “Kakanjskim danima” biti zabilježena rekordna posjeta i zarada.

Više o danima organske proizvodnje čitajte: Dani organske proizvodnje prvi događaj Kakanjskih dana

S.S./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u