KakanjLive | Četvrtak, 13.08.2020. godine

Otvorena izložba Pokušaj državnog udara u Republici Turskoj

12.07.2018. - Izložba fotografija o pokušaju državnog udara u Turskoj, 15. Jula 2016. godine otvorena je večeras u Parku Doma kulture i trajaće do 20. jula.

Povodom obilježavanja godišnjice neuspjelog vojnog puča u Republici Turskoj večeras je u Parku Doma kulture otvorena izložba fotografija.

Suorganizatori, sa Javnom ustanovom Kulturno-sportski centar Kakanj su Agencija za saradnju i koordinaciju TIKA i Ambasada Republike Turske u BiH.

Prisutnima su se na otvorenju izložbe obratili ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koç, koordinator TIKA-e za BiH Ömer Faruk Alimci, i načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.
Izložba je sačinjena od fotografija novinske agencije Anadolija.

Fotografije svedoče tome kako je državnI udara u Turskoj bio osujećen i kako je turski narod uspio da mu se suprotstavi. Tog dana, poginula je 251 osoba, koja je pokušavala da odbrani demokratiju u Turskoj, a još oko 2.000 njih je povrijeđeno. U narednih osam dana grtađani Kakanja mogu vidjeti fotografije koje pokazuju kako I koji način se turski narod suprotstavio pučistima i kako se osjećao te kobne noći.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u